İşte 4 oteli kül eden yangının sebebi

Cennet koyu alevlere teslim eden ve 4 otelin kül olmasına neden olan yangının çıkış sebebi belli oldu.

İşte 4 oteli kül eden yangının sebebi
İşte 4 oteli kül eden yangının sebebi
GİRİŞ 29.06.2014 10:37 GÜNCELLEME 29.06.2014 10:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan’ın İnceboyun mevkisinde saat 14.30 sıralarında Kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı.

Rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen alevlere ilk etapta Antalya ile Kumluca, Finike ve Kemer ilçelerinden 250 orman işçisi, 40 arazöz ve 10 su tankeriyle karadan müdahale etmeye başladı. Yangının büyüme eğilimi göstermesi üzerine Antalya’dan havalanan 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da söndürme çalışmalarına katıldı. Muğla’nın Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelen hava ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarında 7 helikopter ve 2 uçak görev almaya başladı. Bölgede etkili olan rüzgar alevleri büyüttü.

4 otel ve 1 restoran yandı

Saat 14.30'da başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Saat 17.45'te rüzgarın yön değiştirmesiyle hızla sahile ulaşan alevler, Mitah Otel, Cici Baba Otel, Erenler Otel, Ön otel ile bir hediyelik eşya mağazası ve restoranı sardı. Tesislerde bulunan yerli ve yabancı tatilciler çığlık atarak kaçtı.
 
"2 TURİST ODADA KALDI"
 
Bir pansiyon sahibinin "2 İngiliz turist odada kaldı, çıkamadı" haykırışları paniğe neden oldu. Diğer tesislerde kalan tatilciler, İngiliz turistleri odalarından dışarıya çıkardı. Hediyelik eşya dükkanı ve restoran alevler içinde kaldı. Restoranda bulunan tüpler restoran çalışanları tarafından çıkartılırken, içeride kalan diğer tüpler peşpeşe patladı. Patlama nedeniyle can kaybı olmadı. Orman ekipleri, havadan ve karadaan yangına müdahale ediyor. 
 
Alevler sabaha karşı kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 120 hektarlık alanın yandığı belirtiliyor.
 
ORMAN GENEL MÜDÜRÜ: BU BİR AFET
 
Bu yangının sel, deprem gibi büyük bir afet olduğunu belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise şunları söyledi: 
 
"Malumunuz bugün saat 13.30 itibari ile piknik sahası olarak tarif ettiğimiz yerde yine tahminen piknikçiler tarafından çıkarıldığını düşündüğümüz bir yangın ormana sirayet etti. Yukarıda piknik yapılan düzlük bir alan var. İlk çıkış noktası da orası olduğu için  piknikçilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. 13.30’dan bu yana her ne kadar biz burada olmasak da yangını idare ediyoruz. İhbar alınır alınmaz 6 helikopter ve 2 uçakla yangına müdahale ettik. Saatte yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar işimizi zorlaştırdı. Hava araçlarının da çalışması direkt rüzgarla ilgili. Ayrıca karada 2 tane dozerimiz hemen işe başladı. Arkasından 25 arazöz, 10 tane su ikmal, 10 tane ilk müdahale aracı olmak üzere 40’a yakın da yangın iş aracımız çalışmaya başladı. Yangını kontrol altına alırken, aniden yön değiştirdi."
 
Yangın 16 saat sonra kontrol altına alındı

AA muhabirinin, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını, ekiplerin etkili müdahalesi sonucu sabaha karşı kontrol altına alınabildi.

Sabah erken saatlerden itibaren havalanan 5 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı da yangın bölgesinde soğutma çalışmalarına katıldılar. Yaklaşık 120 hektarlık alanda etkili olduğu bildirilen yangın bölgesinde, ekiplerin karadan soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.



YORUMLAR 3
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    vay siz mi ramazanin 1. gununde piknik yaparsiniz ha yaktiniz guzelim ormanlari. simdi chp zihniyeti ile dusunur isek bu yangini cikartanlar o %50 olmayanlar olmali cunku onlarin minnacik beyni hep bu yonde islemekde hade bakalim 3. koprudekinin 50 kati agaci siz yaktiniz o zaman
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Zannetmeyin bunlar dünya cennetinde yaşıyor !. melanetin en büyüğü bunlarda !
    Cevapla
  • bedirhan bedir 9 yıl önce Şikayet Et
    sıcakmı sabotajmı. sizce hangisi?? gariban piknikçilermi?? otellerde kalan ecnebilermi?? tabikiihale gariban piknikçilere kalacak kesin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır