Diyarbakır-Bingöl yolu yeniden kapatıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kapatan PKK’ya müzahir gruplar, bıraktıkları eylemlerine yeniden başladı.

Diyarbakır-Bingöl yolu yeniden kapatıldı
Diyarbakır-Bingöl yolu yeniden kapatıldı
GİRİŞ 01.07.2014 10:26 GÜNCELLEME 01.07.2014 12:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Çağıl mezrasında çadır kuran PKK’ya müzahir gruplar, bugün sabah saatlerinde yeniden karayoluna inip araçları durdurarak yol kapatma eylemi başlattı. Yüzleri kapalı gruplar, karayolunda seyir halindeki araçları durdurarak, vatandaşları araçlarından indirdi. Yol kapatma eylemi üzerine güvenlik kuvvetlerinin bölgeye çok sayıda asker sevkıyatı yaptığı belirtildi. Bölgeye giden güvenlik kuvvetlerinin karayolunun trafiğe açılmaması durumunda eylemcilere müdahale edeceği bildirildi.

24 Mayıs tarihinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve PKK’ya müzahir gruplar tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunda başlatılan ve birçok noktada hendek kazılarak araçların geçişlerine izin verilmeyen eylemde toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. 2 kişi güvenlik kuvvetlerine atmak üzere bomba hazırlarken yaptıkları bombanın patlaması sonucu hayatını kaybederken, 2 kişi ise çıkan olaylarda yaralanarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve olaylarda 32’si asker olmak üzere toplam 92 kişi yaralanmıştı. Çok sayıda gözaltının yaşandığı olaylarda 3 uzman çavuş kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Terör örgütü müzahir grupları tarafından 24 gün boyunca devam ettirilen yol kapatma eyleminde çok sayıda araç yakılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    başbakanımız. başkan olsun diye sabır gösteriyoruz. inşaAllah başkan olduktan sonra da böyle devlete yakışmaz olaylar olmaz. millet arasında zaafiyet gösteriyor. bölge müslüman kürt halkıda erdoğan hatalı diyorlar. 4 tane kanun getirecek. bunlardan biri idam diyorlar. madem islami söylemler söylüyor başkan erdoğan, gereğini de yapsın..
    Cevapla
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    şu ramazanda,şu mübarek günde yaptıkları işe bak uğraşa bak. ....................rabbim doğruları muhafaza etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar