İHH'dan annelere destek ziyareti

İHH Genel Başkan Yardımcısı Sönmez ve bir grup kadın, çocukları için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

İHH'dan annelere destek ziyareti
İHH'dan annelere destek ziyareti
GİRİŞ 01.07.2014 14:02 GÜNCELLEME 01.07.2014 14:02

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez ve İstanbul Kadın İnisiyatifi'nden oluşan bir grup kadın, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Sönmez ve beraberindekiler Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan ailelerle, kaldıkları çadırda bir araya geldi. Duygusal anların da yaşandığı ziyarette grup adına açıklama yapan Sönmez, ailelerin bekleyişlerinin evlatlarına kavuşmalarıyla son bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

Tüm annelerin çocuklarına kavuşmasını istediklerini ifade eden Sönmez, ailelerinden ayrılan tüm çocukların serbest bırakılmasını temenni etti.

Sönmez, İstanbul'dan ailelerin yanında olduklarını ifade etmek için Diyarbakır'a geldiklerini bildirerek, "Bizden uzaktasınız diye sanmayın ki sesiniz duyulmuyor. Sesiniz orada binlerce kadın tarafından duyuluyor. Biz o kadınların sadece küçük bir kısmını temsilen buraya geldik. Size destek veren kadınların dualarını ve selamlarını getirdik. İnşallah bu ramazan günü en kısa sürede bütün anneler arzu ettiği şekilde çocuklarına kavuşur" diye konuştu.

Sönmez ve beraberindekilerin bugün oturma eylemi yapan ailelerle Dağkapı Meydanı'nda iftar yapacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı