Gülen'den son çağrı: Tövbe edelim!

Dün düzenlenen bir iftar yemeğine Fethullah Gülen'in mesajı damgasını vurdu.

Gülen'den son çağrı: Tövbe edelim!
Gülen'den son çağrı: Tövbe edelim!
GİRİŞ 02.07.2014 11:50 GÜNCELLEME 02.07.2014 13:40

Fethullah Gülen'in 'Onursal Başkanı' olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), "Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl' temalı geleneksel iftar yemeği Four Seasons Otel'de gerçekleşti. Vakfın Başkanı Mustafa Yeşil, Fethullah Gülen'in mesajını okudu. 

Fethullah Gülen, "Gelin, şu ışıktan günlerin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, bütün günahlarımızdan tövbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım" dedi.

Gülen mesajında "Geçmişi kötü yanları ile kendi tarihselliğine gömüp dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan vazgeçip her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım" ifadelerini kullandı.

Gülen'in mesajında özetle şu ifadelere yer verildi: 

"Şayet didaktik bir üslup kullanmak suretiyle hassas ruhları rahatsız etmeyeceksem şöyle seslenmek isterim: Gelin, şu ışıktan günlerin ufkumuzu sarmasını iyi bir vesile sayarak, bütün günahlarımızdan tövbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım. Bundan sonra olsun, insanlara karşı saygılı davranıp insanî değerleri korumaya çalışalım. Fikirlere hürmet edip, kim olursa olsun, herkesi kendi konumunda kabul edelim. Geçmişi kötü yanları ile kendi tarihselliğine gömüp dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Toplumu değişik kamplara, gruplara ayırmadan vazgeçip her fırsatta birlik ve beraberliğimizi vurgulayalım. Hâlâ gönüllerimiz, az da olsa, insanî duygularla çarpıyor ve pazularımız da kuvvetli ise, gelin, o heyecan ve o güçle birbirimizi kucaklayalım. Kırıp parçalayıp, sağa sola saçtığımız kendi parçalarımızı bir araya getirerek, bunları bir daha kopup dağılmayacak şekilde birbirine bağlama yollarını araştıralım. Bizim için her zaman birer kaba yol kesici ve gulyabânî sayılan kinden, iğbirardan, gayzdan uzaklaşarak, bizi halka sevdirecek ve Hakk'a ulaştıracak kalbin dilini anlamaya çalışalım. "