İHH'dan Suriyelilere sahur paketi

İHH iç savaştan kaçarak Türkiye sınırı yakınlarında kamp kuran Suriyeli ailelere günlük 5 bin sahur paketi ulaştırıyor.

İHH'dan Suriyelilere sahur paketi
İHH'dan Suriyelilere sahur paketi
GİRİŞ 04.07.2014 12:27 GÜNCELLEME 04.07.2014 12:27

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sınıra yakın bölgelere kamp kuran Suriyelilere ramazana özel günlük 5 bin sahur paketi ulaştırıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırlarla getirilen temel gıda maddelerinin İdlib, Deyrezor, Humus, Halep, Atme ve Türkmen tarafındaki Nashi gibi kamplardaki ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini söyledi.

Her gün 10-15 tır dolusu insani ihtiyaç malzemesini bölgeye gönderdiklerini aktaran Karacaoğlu, bunun haricinde ramazana özel günlük 5 bin sahur paketini de Suriyeli ailelere ulaştırdıklarını ifade etti.

Karacaoğlu, sahur paketlerinde peynir, tahin, helva gibi çabuk tüketilebilecek gıda maddelerinin yer aldığını anlattı.

Ayrıca acil durumlar için Suriyeli ailelere gönderilebilecek çadır, battaniye, jeneratör, buzdolabı gibi ihtiyaç malzemelerinin de İHH Reyhanlı Lojistik Merkezi deposunda bulunduğunu bildiren Karacaoğlu, "Herhangi bir patlamada evleri yok olan Suriyeliler için sığınabilecekleri çadır kentleri kısa sürede kuruyoruz. Halep'te bin 500 çadırı bir haftada kurduk" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?