Referandumla caddeyi trafiğe kapattılar

Mersin'in Mezitli ilçesinde sahil yolunun referandumla yaz aylarında akşam saatlerinde trafiğe kapatılmasına karar verildi.

Referandumla caddeyi trafiğe kapattılar
Referandumla caddeyi trafiğe kapattılar
GİRİŞ 04.07.2014 19:40 GÜNCELLEME 04.07.2014 21:35

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Viranşehir Mahallesi'ndeki sahil yoluna çıkan yolların kapatılması için düzenlenen törende, seçim döneminde yaptığı geziler sırasında vatandaşlardan sahil yolunun yayalaştırılması yönünde talep aldığını söyledi.

Bu fikrin kendilerine de uygun geldiğini ancak ilçe halkının tamamının fikrini almak istediklerini anlatan Tarhan, "Belediyelerle ilgili yasa da bu uygulamamıza izin veriyordu. Muhtarlarla seçmen listelerini aldık, ardından sahile seçim sandığı koyduk. Yolun kapanıp kapanmayacağını halka sorduk. İlçede yaşayanların yüzde 92'si bu kararı verdi" diye konuştu.

Tarhan, referandumun ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden karar aldırarak yolun 15 Eylül'e kadar 18.00-01.00 saatlerinde trafiğe kapatıldığını kaydederek, toplu taşıma araçlarının da güzergahının bu doğrultuda değiştirildiğini belirtti.

İnsan odaklı belediyecilik yürüttüklerine dikkati çeken Tarhan, bu uygulamanın ilçe sahilini canlandıracağını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından belediye ekipleri, Tarhan'ın katılımıyla sahil yoluna çıkan ara yolları zincirle trafiğe kapattı. Bu arada uygulamadan haberi olmayan bazı sürücüler ise geldikleri yoldan geri dönmek zorunda kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!