Erdoğan: Yeni bir çalışma başlatıyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy İmam Hatip'in iftarında konuşma yaptı.

GİRİŞ 05.07.2014 00:20 GÜNCELLEME 05.07.2014 01:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

* Tarihinde ruh kökünden koparılan bir nesil yaşayamaz. İmam Hatip okulları bir direniş bir direnç olarak ortaya çıktı. Bir fikrin adeta bir isyanıdır.

''EVET BİZ GASSALIZ''

* Okulda bir kısım öğretmenlerimiz bize şunu söylerdi; ''cenaze yıkamayı öğrenmek için mi buraya geldiniz!''. Müslüman'ın inancının bir gereği vardır evet bize onların anladığı mana da gassal diyorlarsa evet biz gassalız.

''ÇOK SABRETTİNİZ''

"Çok sabrettiniz, çok sabrettik" diyen Erdoğan, imam hatip okullarının kapısında bile başörtüsüyle derslere girilmemesi için neler yapıldığını gördüklerini aktardı.

ABD'ye gittiğinde, devlet başkanlarının "Kızlarınız neden burada okuyor " şeklinde soru yönelttiğini, kendisinin ise "Ülkemde başörtülü okumaları mümkün değil de onun için" cevabını verdiğini aktaran Erdoğan, "Maalesef bunu yaşadık. Hamdolsun, sabrettik, onu da aştık. Çünkü biz gerilim istemiyoruz. Bu ülkede gerilim olsun istemiyorduk ama sabır sabır, evet kim ki sabreder zafere ulaşır. Bizi marjinalleştirmeye çalışanlar hedeflerine ulaşamadılar. Fakat şimdi sizler kazandınız" dedi. 

ARSLAN'A KÜRSÜ'DEN TEŞEKKÜR

Yurt dışında gördüğü bir binanın fotoğrafının çekilmesini istediğini ve iş adamı Hüseyin Arslan'a hayırseverliğinin bir nişanesi olarak binayı, Kadıköy İmam Hatip Lisesi olarak inşa ettirmesini rica ettiğini dile getiren Erdoğan, Arslan'ı kürsüye davet etti.

Okulun bir konferans salonu, çok amaçlı spor salonu ve arka bölümünde bulunan caminin yeniden yapılması gibi daha işleri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Hüseyin bey inşallah konferans salonunu, spor salonunu ve camiyi de inşallah kendileri en kısa zamanda yapıp buraya kazandıracaklar. Onun için ben sizler adına kendisine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum" dedi. 

''KADIKÖY KIZ İMAM HATİP OKULU ACIBADEM'DE İNŞA EDİLECEK''

Ahlaktan ve doğruluktan asla taviz vermediklerini ve "Niyet hayr, akıbet hayr" diyerek yola devam ettiklerini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Haklı olduğumuza inandık. Fikirlerimize, inançlarımıza güvendik. Sabırlı bir mücadele verdik. Allah'a hamdolsun bugünlere ulaştık. Bakın şu anda 10 yıl, 20 yıl öncesinin anlamsız yasakları yok. İnşallah bu yıl, yani eğitim öğretim yılında kızlarımız burada okuyacaklar ama bir sonraki eğitim öğretim yılında, inşallah şu anda Acıbadem yıkılıyor, Acıbadem'in yerinde çok çok farklı bir mimariyle inşallah Kadıköy Kız İmam Hatip orada inşa edilecek. Kızlarımız, bir sonraki eğitim öğretim yılında, orada okuyacaklar. Onun da mimarisi gerçekten çok çok güzel. Mimar değilim ama biraz estetik zevkim vardır, mimarlar çiziyor ben de inceliyorum, ondan sonra 'tamam' diyoruz ve yola öyle devam ediyoruz. İnşallah onu da süratle yetiştirip kızlarımız, çok daha derslik sayısı fazla, ortasıyla, lisesiyle orada okuma imkanını bulacaklar."

Son dönemde meslek liseleri, anadolu ve fen liseleri için önemli adımlar attıklarını aktaran Erdoğan, "Şu anda bütçemizin 1 nolu kalemi, Milli Eğitim'dir. Buna bir de hayırseverlerimizin sağolsun katkılarıyla bunu çok daha iyi bir konuma getiriyoruz. Bir de artık gecekondu kabilinden okullar değil, -El mekan, Bil-mekin- buradan hareketle, inşallah bu fiziki mekanlar, çocuklarımıza gençlerimize ayrı bir öz güven getiriyor" dedi.

''SİZİN İÇİNİZDEN DERECE YAPANLARIN ÇIKACAĞI GÜNÜN HASRETİ İÇİNDEYİM''

Artık üniversitelerde başörtü engelinin olmadığını, kamuda dahi artık bu yasağın kalktığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Okullarda öğrencilerimizin ve velilerimizin tercihleri doğrultusunda inşallah Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi bu yayılarak devam ediyor. Ben, tabi sizlerden şunu özellikle rica ediyorum, bir ara nasıl Türkiye birincileri sizin içinizden çıktı, derece yapanlar sizin içinizden çıktı, şimdi inşallah yine sizin içinizden derece yapanların çıkacağı günün hasreti içindeyim. Onu özellikle söylüyorum.

''YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ''

Bitmedi inşallah şimdi yeni bir çalışma başlatıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, meslek okulları için de proje okulları uygulaması getiriyor. Bu proje okullarında, inşallah Milli Eğitim Bakanlığımız seçecek, hem kaliteli öğrenci, onlara da kaliteli öğretmenler tayin etmek suretiyle bu okullarımızda inşallah seviye çok daha farklı bir noktaya gelecektir. Derdimiz şu, bu okullardan inşallah edebiyle, ahlakıyla, ülkesinin geleceği için milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetişsin... Derdimiz bu. Bunu sizlerle başaracağız ve ben karşımda gördüğüm bu nesle inanıyorum."

PARALEL YAPI UYARISI

Anneler ve babalardan çocuklara sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, şöyle dedi:

"Sakın ha şu paralel yapının da tezgahına, tuzağına düşmeyin diyorum. Aman ha! Burada, çok dikkatli olacağız. Çünkü bu ülkeyi ulusal güvenliğimizi tehdit noktasında adımları atan bu yapı, inançlarımızın istismarını yaptı. Bu devleti, bu milleti, bölüp parçalayıp buradan kendi çıkarlarının peşine düştüler.

Evet... İnşallah onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Yaptıkları yanlarına kar kaldı sadece, bundan sonra onlar da bunun bedelini farklı ödeyecekler. Şu anda istedikleri kadar essinler, gürlesinler. Her zaman bir şey söylüyoruz, biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Böyle de devam edeceğiz. Ölüm haktır, biz buna inanmışız. Ne olacak sonunda  2.5 metre buna artık küp de diyebilirsiniz, bir mezara gömecekler, hoca efendi musallada 'er kişi niyetine' diyecek, hanımsa 'hatun kişi niyetine' diyecek, ondan sonra da defnedecekler.

Eğer hayır işlediysen onlar seninle gelecek. Şer işlediysen onlar seninle gelecek. Bu kibrin, gururun bir anlamı var mı  Ne varsa tevazuda var. Bize tevazu yakışıyor. Tevazu yaraşıyor. İnşallah, bununla da bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda yaklaşık bir ay kadar sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi.

Erdoğan, "Artık, vekillerin seçtiği bir başkan değil, milletin aslının bizzat kendisinin seçtiği bir başkan, bir cumhurbaşkanı Türkiye'de görev üstlenecek. Böyle bir dönem başlayacak. İşte bunu sizlerle paylaşmamız lazım. Onun için de özellikle sizlere çok büyük görev düşüyor. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, aydınlık yarınların Türkiyesini inşallah 10 Ağustos'tan sonra çok daha farklı bir şekilde inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA ETTİ

Erdoğan, konuşmasının sonunu duaya ayırdı. Erdoğan, duasında şu ifadelere yer verdi:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif'in milletimiz için, İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Başarılarla dolu bir gelecek hepinize niyaz ediyorum. Birliğiniz daim olsun, beraberliğiniz daim olsun, sakın ha birbirinizi kırmayın. Bugüne nasıl ulaştıysak Ya Rab, bizi Ramazan Bayramı'na öyle ulaştır. Ya Rab, Mısır'da çok çekilenler var, Suriye'de çok çekilenler var, Irak'ta çekilen ızdıraplar var, Libya'da öyle, Myanmar da öyle, Patani de öyle...

Nerede Müslüman varsa orada maalesef dert var, üzüntü var. Ya Rab, oradaki kardeşlerimize de birlik, beraberlik, uyanış nasip et ve her zaman onların yanındayız, bundan sonra da yine onların yanında olacağız. Yaklaşık 22 gün, Irak'ta biliyorsunuz esir kalan şoförlerimiz vardı. Şimdi yine aynı yerde 40 kadar bildiğiniz gibi Başkonsolosluk görevlilerimiz var.

Temennimiz inşallah onların da sağ salim ailelerinin yanına gelmesi, kavuşmasıdır. Bu bayram, bu ramazan, onlara da bir hüzün kaynağı olmasın istiyoruz. Bu duygular içinde duamızın kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum."

KAYNAK: HABER7-AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinin olmadığı yerde hiçbir şey yoktur; yokluk bile yok… Şiir ve san’atsa hiç yok… [Necip Fazıl Kısakürek] . SoruIdu mu ne biIirsin diye;”haddimi biIirim” soruIdu mu ne istersin diye; “haddimi biIir, hakkımı isterim” demeIi.. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!