Anneler için klimalı çadır

Memur-Sen Diyarbakır'da eylem yapan kadınlara klimalı çadır temin etti.

Anneler için klimalı çadır
Anneler için klimalı çadır
GİRİŞ 06.07.2014 15:03 GÜNCELLEME 06.07.2014 15:03

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Merkezi, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelerin zaman zaman 45 dereceye kadar yükselen kavurucu sıcaklardan etkilenmemesi için klimalı çadır gönderdi.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler Diyarbakır’da 19 Mayıs’tan bu yana başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor. Dağkapı Meydanı’nda kurulan çadırda kalan aileler Ramazan ayı ile birlikte 45 dereceye kadar yükselen sıcaklıklarla baş edemeyince Memur-Sen Genel Merkezi’nden yardım istedi. Gelen talebi olumlu karşılayan Memur-Sen Genel Merkezi ailelerin kalmaları için Diyarbakır’a 2 adet klimalı çadır yolladı. Gelen çadırlar, ailelerin oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı’na kuruldu.

Klimalı çadırlar ile birlikte sıcaklardan kurtulacaklarını belirten anneler, bu taleplerine kısa sürede yanıt veren Memur-Sen Genel Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Kadınlar ve erkeklerin kalmaları için gönderilen 2 adet çadır ile daha rahat bir eylem yapacaklarını belirten anneler, eski çadırlarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Anneler, klimalı çadırların gelmesiyle bir nebze de olsa rahatlığa kavuşacaklarını dile getirdi.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, tek isteklerinin çocuklarının serbest bırakılmaları olduğunu yineledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!