Süryani Birliği Başkanı'ndan Suriye açıklaması

DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, Suriye’de yaşanan olaylar ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Süryani Birliği Başkanı'ndan Suriye açıklaması
Süryani Birliği Başkanı'ndan Suriye açıklaması
GİRİŞ 08.07.2014 16:51 GÜNCELLEME 08.07.2014 16:51

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, Suriye’de yaşanan olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DTK binasında düzenlenen toplantıya DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu üyeleri, eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, din adamları ve davetliler katıldı. Katılımcılar adına açıklamayı okuyan DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu Mardin Süryani Birliği Başkanı Yuhanna Aktaş, halkların kendi kaderini tayin etme hakkına dayanarak Suriye’de başlayan bu sürecin tüm halkların bir arada eşit ve adil bir şekilde yaşayabileceğini gösteren en güzel örnek olduğunu söyledi.

Aktaş, "Bilinmelidir ki İslam dünyası ve insanlığın tüm değerleri, kazanımları tehlike altındadır. İslam dininin hoşgörüsünden nasibini almamış ve emperyalizmin bir piyonu olan bu örgüte karşı sadece Kürtler değil Süryaniler, Ermeniler, Aleviler, İslam dini alimleri, Ezidiler ve Araplar başta olmak üzere herkesin ayağa kalkması ve Kobani için seferber olması, IŞİD’in bu saldırılarına karşı durması gerekmektedir. Hegemonik ve emperyalist güçlerinin Ortadoğu’da yıllardır din istismarı üzerinden sürdürdüğü savaşlarda halkların birbirine düşman olmasını ve bu kargaşadan kendi politikalarını rahatça sürdürdüğü aşikardır. Biz bugün burada toplanan Ermeni, Süryani, Keldani, Arap, Türk, Kürt, Ezidi inancının temsilcileri olarak bir arada yaşamanın dünyadaki en güzel örneği olan Rojava’ya İslam adına yapılan saldırıları nefretle ve esefle kınıyoruz. Rojava, tüm halkların ortak vatanıdır ve savunulması kutsaldır. Bu temelde biz, bugün bir araya gelen halklar ve inanç temsilcileri olarak farklılıklara saygı duyan her inanç kesimini Kobani’ye güç ve destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!