Başbakan Erdoğan'ın ismi caddeden kaldırıldı

VAN'ın Erciş İlçesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adı, belediye meclisi kararıyla Celadet Ali Bedirhan olarak değiştirildi.

Başbakan Erdoğan'ın ismi caddeden kaldırıldı
Başbakan Erdoğan'ın ismi caddeden kaldırıldı
GİRİŞ 08.07.2014 17:10 GÜNCELLEME 08.07.2014 17:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erciş İlçesi'nin BDP'li yeni belediyesi meclis kararıyla bir cadde ile bir bulvarın isimleri değiştirildi. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adı Kürt yazar ve siyasetçi Celadet Ali Bedirhan adı verildi. Ebubekir Çiftçi Caddesi'nin adı da Mem u Zin'in yazadı Ahmed-i Hani olarak değişti. Zilah Caddesi'ne de Kürtçe tabela asıldı.

BDP'li Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, Bedirhan'ın Kürt dil tarihi açısından çok önemli bir isim olduğuna dikkat çekerek, "Erciş, tarih boyunca ilk defa kendi özüne dönecek bir isme kavuştu. Böyle büyük bir aydının isimini buraya vermek bizler, belediye meclisi için bir onurdur. Başbakanın ismi Türkiye'de her yerde var. Fazlasıyla var. Başbakan, Türkiye'nin bir lideridir. Burada bir Kürt, orada bir Çerkez, başka bir yerde Laz, Arap, Farisi ismi muhakkak olmalıdır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Tekin. CHP'li belediyelerin olduğu şehirlerde kömünist Nazım Hikmet'in ve ateist Aziz Nesin'in levhaları asıldığında vatan mı bölünüyor? Türkiye Cumhuriyeti bir iki levhanın indirip yerine başkalarının asılmasıyla yıkılacak bir ülke midir sizce? Neymiş Vatan elden, şehid vardı, vetan elden gitmemişti, of of, ne de yürek yakan bir cümle kurmuşsun... Tayyip de bizim, Celadet de bizim... Adamlar onu mu asmak istiyorlar, 50 tane assınlar. Bir levhayla memlekete bir şey olmaz merak etme...
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    eveeeet. baskada hizmet beklemeyin.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    işte taviz vere vere geline hal. öyle güzellikle olmaz bu işler. yoksa Allah c.c ceza ve mukafat beraber vermezdi. adamlar ne yapmışi kürtçe ismi büyük türkçesini küçük yazmış.. madem öyle eşit yap. ama burada kolay yoldan kurdistan şehri yapma gibi düşünceleri var. PKK ile anlaşma kötü oldu. Önceden şehidiniz vardı amma vatanınız vardı. şimdi toprakları ebdavadan veriyorsunuz. Yeryüzü Allahındır onu dilediğine verir. Bu yüzden Allahjın dini yolunda bu yerler tekrar geri alınmalıdır. İyilikten maraz doğar. Atalarımız doğru söylemiş. Yolumuz demokrasi değil, Allah'ın dini olmalıdır.
    Cevapla
  • Cemil Beyazıt 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl diktatör !. Bu nasıl diktatör ki ismini tabeladan kaldırıyorlar :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!