Memur Teoman Kılıçdaroğlu'nu yalanladı

Kılıçdaroğlu tarafından Gaziantep'e sürüldüğü iddia edilen gümrük memuru Teoman Coşkun konuştu.

Memur Teoman Kılıçdaroğlu'nu yalanladı
Memur Teoman Kılıçdaroğlu'nu yalanladı
GİRİŞ 09.07.2014 13:55 GÜNCELLEME 09.07.2014 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gaziantep'e sürüldüğü iddia edilen gümrük memuru Teoman Coşkun, "Bakanlığımızın yer değiştirme yönetmeliğinde belirtildiği şekilde birinci hizmet bölgesinde 8 yılı tamamladıktan sonra mevzuat dahilinde tayin edildim" dedi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 8 yıl görev yaptıktan sonra 23 Temmuz 2013'te Gaziantep'e atandığını söyledi.

YASA DIŞI BİR OLAYA TEVESSÜL EDİLMEDİ

Bazı medya organlarında sürüldüğüne dair haberler yer aldığını hatırlatan Coşkun, "Devlet memuru olmamdan dolayı ismimin sürekli siyasi malzeme yapılması kabul edilir gibi değil. Söz konusu uçakla ilgili işlemler diğer kurumların da bilgisi dahilinde bölge müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda gerçekleştirildi. Bu işlemler yazışmalardan dolayı biraz gecikmiş ama herhangi bir yasa dışı konuya tevessül edilmeden yapılmıştır" diye konuştu.

Coşkun, Gaziantep'e sürüldüğüne dair haberleri kabul etmediğini dile getirdi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Coşkun, şöyle konuştu:

GAZİANTEP'E MEVZUAT GEREĞİ TAYİN EDİLDİM

"Bakanlığımızın yer değiştirme yönetmeliğinde belirtildiği şekilde birinci hizmet bölgesinde 8 yılı tamamladıktan sonra mevzuat dahilinde Gaziantep'e tayin edildim. Dolayısıyla sürüldüğüm yönündeki iddialar çok komik. Gaziantep her arkadaşımın gönüllü isteyeceği ve keyifle çalışacağı yerlerden biridir."

Gümrük teşkilatında son yıllarda büyük değişim yaşandığını anlatan Coşkun, kurumla ilgili olumsuz algıların ise kırıldığını dile getirdi.

Mevzuata aykırı davranan görevlilerin cezalandırıldığını vurgulayan Coşkun, "Özellikle etik konusu başta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı olmak üzere üst düzey bürokratlar tarafından takip ediliyor. Bütün görevlilerden gümrük işlemlerinin baskı ve zorlama olmadan yasal mevzuata göre yapılması isteniyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    süper. memur teoman a sürgün değil ödül verilmiş. benide istanbuldan antebe sürün
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatları Yalan. Bu cmhplilerin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor