Türk: Genç olsam silahımı alıp savaşırdım

Ahmet Türk, IŞİD’in Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki Kobani kantonunu hedef alan saldırılarına çarpıcı bir tepki gösterdi.

Türk: Genç olsam silahımı alıp savaşırdım
Türk: Genç olsam silahımı alıp savaşırdım
GİRİŞ 10.07.2014 08:57 GÜNCELLEME 10.07.2014 08:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

“Genç olsaydım Kobani’ye giderek halkımın saflarında IŞİD çetelerine karşı savaşırdım” diyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Kürdistan Demokrat Partisi ve diğer Kürt örgütlerini de Kobani direnişine destek olmaya çağırdı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin Kobani’ye dönük saldırısına tepkiler sürüyor. Sınırda basın açıklaması yapmanın yeterli olmayacağını savunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Hayatım boyunca silaha ve şiddete karşı duran biri olarak, şu anda sağlık durumum ve yaşım elverseydi Kobani’ye giderek, katliamcı IŞİD çetelerine karşı halkımın safında yer alırdım.” dedi.

BİR YERDE KATLİAM VARSA ORADA OLACAKSIN

Türkiye’de yapılacak çalışmaların basın açıklamasını aşması gerektiğini belirten Türk, Kürdistan Demokrat Partisi ve diğer Kürt örgütlerine de seslendi. Siyaseten farklı olmanın suskunluğa gerekçe olamayacağının altını çizen Türk, “Bu tür bir anlayışı artık Kürtler kabul etmez. Bir yerde halkın katlediliyorsa orada olacaksın ve halkını savunacaksın. Dinimizde de bu böyledir. Bir yerde zulüm varsa ve bu zulme sessiz kalıyorsanız sizler de bu zulmün ortağısınız demektir. Kimse halkına yapılan zulme ortak olmanın vebalini taşıyamaz.” dedi.

KOBANİ KERKÜK, KERKÜK KOBANİ'DİR!

Türk son olarak “Kobani Kerkük’tür, Kerkük Kobani’dir” diyerek tüm Kürtleri ulusal birlik anlayışı içerisinde ortak direnişe davet etti.

YORUMLAR 3
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    BEKARA KARI BOŞAMASI KOLAYDIR. SAVAŞMAKTA.SAMİMİ İSEN HADİ GÖREVE.AŞÇIYA YARDIMCI SOĞAN SARMISAK SOYUCUDA SAVAŞÇI SAYILIR.cehphede savamaşssan mutfakta savaş.. Bol keseden atması kolaydır.Makamı,mevki i,şanı söhreti bırakmak çok zordur.hele hele böyle ortamdan savaş ortamına gitmek dahada zordur.Eğer savaşmakta samimi isen savaşanlara aşçılık yapan kişinin yanındada soğan,sarmısak soymaya yardım edende savaşçı sayılır.Hadi görelim bakalım samimiyetini.
    Cevapla
  • MUHAMMET SAİT ALTINOK 9 yıl önce Şikayet Et
    genç olsammış. genç oğlu yada yeğeni yok mu önce onlar gitsin hep gariban kürtleri öne sürerek kendileri sefa sürmüyor mu bunların kürt kardeşlerimiz ne zaman anlayacak bunu
    Cevapla
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi hoşta. “Hayatım boyunca silaha ve şiddete karşı duran biri olarak.." bunu demeyeydin iyiydi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor