Mitingte yol kapama cezasına iptal kararı

Yerel seçim mitingi için Erdoğan'ı protesto eden kişilere kesilen trafik cezasını mahkeme iptal etti.

Mitingte yol kapama cezasına iptal kararı
Mitingte yol kapama cezasına iptal kararı
GİRİŞ 10.07.2014 09:42 GÜNCELLEME 10.07.2014 09:42

7 Mart 2014 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın yerel seçim mitingi için Eskişehir’e gelişini protesto eden eylemcilere, yolu trafiği kapattıkları gerekçesiyle kesilen trafik cezaları, mahkeme tarafından iptal edildi.

Eylemciler arasında müvekkilleri bulunan Avukat Aykut Altınok, kesilen trafik cezalarının iptali için Sulh Ceza Mahkemesine başvuru ve sonrasında yaşanan süreçle alakalı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Altınok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’de geldiği tarihte; miting yaptığı yerden yaklaşık 4-5 kilometre uzakta müvekkillerinin de içinde bulunduğu bir grubun basın açıklaması yapmak istediğini hatırlatarak, “Bu grubun içerisinden 192 kişi gözaltına alındı ve bu beraber ortalama 300 kişiye trafik cezası geldi. Biz bunlarla ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz yoluna gittik. Bununla ilgili de olumlu kararlar almaya başladık. Mahkemelerden bu para cezalarının iptaline ilişkin kararları almaya başladık” dedi.

Müvekkillerimin de içinde bulunduğu grubun tamamen yolu kapatmadığı ile alakalı bir karar olduğunu kaydeden Altınok, kararda, “Sözü edilen eylemin şekli, gerçekleştirildiği zaman aralığı ve eyleme katılan kişi sayısı nazara alındığında eylem(ler) sırasında başvuru sahibinin de içinde bulunduğu kalabalık tarafından araç trafiğinin tamamen engellendiğinin ve araçların kalabalık nedeniyle yoldan geçemediklerinin sabit olmadığı, idari yaptırıma konu eylem tarihinde 2014 yerel seçimleri nedeniyle Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen açık hava toplantısına Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmacı olarak katılması nedeniyle güvenlik önlemleri çerçevesinde açık hava toplantısı civarındaki yolların bizatihi Eskişehir emniyet güçleri tarafından trafiğe kapatılmış olmasının da mahkememizin kabulünü doğruladığı” ifadelerin kullanıldığını aktardı.

“TRAFİĞİ MİTİNG DOLAYISIYLA EMNİYET GÜÇLERİ KAPATTI KARARI VAR”

Altınok, mahkemenin kararını da değerlendirerek, şöyle devam etti:

“Yani bu kararda trafiğin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Odunpazarı Meydanı’nda yaptığı miting dolayısıyla emniyet güçleri tarafından kapatıldığı, müvekkillerimin de içinde bulunduğu grubun Odunpazarı Meydanı’ndaki yolları trafiğe kapatmakla alakalı herhangi bir kabahatlerinin, suçlarının olmadığıyla alakalı bir karar var. Zaten müvekkiller Odunpazarı Meydanı’na yaklaşmadılar bile. Gözaltına alındıklarında meydana yaklaşık 5 kilometre uzakta olmalarına rağmen emniyet güçleri bir hayal kurup, sanki o meydandaki o trafiği müvekkillerimin kapatacağına yönelik bir trafik cezası kesmişti. Mahkemelerden olması gerektiği gibi bir karar çıkarak bu para cezaları iptal edilmiş oldu.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri