Diyarbakırlı ailelerin bekleyişi sürüyor

Diyarbakır’da oturma eylemi düzenleyen aileler çifte hasret bekleyişleri sürüyor.

Diyarbakırlı ailelerin bekleyişi sürüyor
Diyarbakırlı ailelerin bekleyişi sürüyor
GİRİŞ 13.07.2014 17:38 GÜNCELLEME 13.07.2014 17:38

2 aydır oturma eylemi düzenleyen aliler hem dağa kaçırılan çocuklarının dönmesi hem de evde bıraktıkları çocuklarının hasretini yaşıyor.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin çocuklarının geri gelmeleri için Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemi 56. gününü geride bıraktı. Dağkapı Meydanı’ndan kurdukları çadırda oturma eylemi düzenleyen aileler PKK’nın çocuklarını bırakması için çağrılarını her gün yenilemekte. Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi çifte bayram yaşamak istediklerini anlatan çeşitli şehirlerden Diyarbakır’a gelen anneler, evde bıraktıkları çocuklarının hasretini de yaşıyor.

Bitlis’ten oturma eylemi için Diyarbakır’a gelen Leman Aydın, PKK tarafından kaçırılan oğlu Vedat Aydın’ın gelmesi için her gün dua ettiğini ifade ederek, her geçen gün bu bekleyişleri kendilerine olumsuz etkiler yaşadığını söyledi. Ramazan Bayramı’dan çifte bayram yaşamak istediklerini anlatan Leman Aydın, Bitlis’te bıraktığı çocuklarının hasretini de sürekli yaşadığını dile getirdi.

Mardin’den gelen Ayfer Güneş ise 56 gündür oturma eyleminde olduğunu belirterek, kızı Leyla Güneş’in geri dönmesi ve evdeki çocuklarının hasretini bir arada yaşadığını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...