Kerry'den itiraf: Büyük anlaşmazlık yaşanıyor

Kerry, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) ile Tahran yönetimi arasında anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi.

Kerry'den itiraf: Büyük anlaşmazlık yaşanıyor
Kerry'den itiraf: Büyük anlaşmazlık yaşanıyor
GİRİŞ 13.07.2014 21:59 GÜNCELLEME 13.07.2014 21:59

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) ile Tahran yönetimi arasında Viyana'da devam eden nükleer müzakerelerde büyük anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi.

Avusturya devlet televizyonunun haberine göre, Kerry, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakereler kapsamında Almanya, Fransa ve İngiltere dışişleri bakanlarının bugün düzenledikleri toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "5+1 ülkeleri ile İran arasında büyük anlaşmazlıklar var" dedi.

Kerry, 20 Temmuz'da nihai anlaşmaya varılması için çalışmanın önemine işaret etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ise yaptığı açıklamada, ağır su reaktörü Arak ve uranyumun zenginleştirilmesi konularında anlaşmazlıklar olduğunu söyledi.

Fabius, barışın sağlanması için İran'ın nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılmasının önemine dikkati çekti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de tarafların tavırlarında hızlı bir değişimin yaşanmasının olası olmadığına işaret ederek müzakerelerde yol katetmek için bütün seçenekleri değerlendirmek istediklerini söyledi.

Hague, "İran'ın nükleer programının sadece barışçıl amaçlarla kullanılacağına emin olmamız gerekiyor" diye konuştu.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014'e kadar nihai bir anlaşma sağlanması öngörülüyor. Söz konusu tarihe kadar bir anlaşma sağlanamaması durumunda, müzakereler 6 ay daha uzatılabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar