"112'yi taciz"e hapis cezası

İzmir'de, acil servis numarası 112'yi 10 yıldan bu yana arayarak meşgul ettiği iddia edilen kişiye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

"112'yi taciz"e hapis cezası
"112'yi taciz"e hapis cezası
GİRİŞ 14.07.2014 17:09 GÜNCELLEME 14.07.2014 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir'de, acil servis numarası 112'yi 10 yıldan bu yana arayarak meşgul ettiği ve buradaki çalışanlara sözlü cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen kişiye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 112 Komuta Merkezi'ndeki 1'i doktor, 4'ü Acil Tıp Teknisyeni 5 çalışanın suç duyurusu üzerine hakkında dava açılan sanığın paraya çevrilemeyecek şekilde verilen cezası, bir üst mahkemeye yapılan itirazın reddedilmesi halinde infaz edilecek. 112'yi yaklaşık 10 yıldan bu yana gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında aradığı ileri sürülen Arif I. merkezi hem meşgul edip hem de kadın çalışanlar başta olmak üzere personele sözlü cinsel tacizde bulunup memura hakaret ettiği iddiasıyla mahkemelik oldu. Doktor U.D, Acil Tıp Teknisyenleri E.I, N.Ö, M.K. ve F.K'ye sözlü cinsel tacizde bulunup hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Arif I. hakkında İzmir 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, Arif I'ya paraya çevrilemeyecek şeklide 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Zanlının Yargıtay'a yaptığı itirazın reddedilmesi halinde ceza infaz edilecek.


GÜNDE 16 BİNDEN FAZLA ASILSIZ ÇAĞRI GELİYOR

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz,  yaptığı açıklamada, İzmir 112 Komuta Merkezi'ne günde yaklaşık 17 bin çağrının geldiğini, bunlardan 16 bin 400'ünün ise asılsız olduğunu belirtti. Yeni aldığı telefonun çalışıp çalışmadığını anlamak için arayanlar olduğu kadar, asılsız ihbarda bulunan, cinsel içerikli sözlü tacizde bulunmak için de arayanların olduğunu dile getiren Türkyılmaz, 112'nin acil durumlara müdahale etmek için görev yaptığını hatırlattı. Herkesin birgün buraya ihtiyacının olabileceğini, bu nedenle asılsız ihbarlar ya da başka sebeplerle arayanların bunu düşünmesi gerektiğini dile getiren Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"112 acil vakalara müdahale yeri. Hem bu hattın hem de çalışanlarımızın gereksiz yere meşgul edilmemesi lazım. Bazı vatandaşların canı sıkılıyor uyku tutmuyor arıyor ve karşısındaki de kadınsa sözlü cinsel tacizde bulunmaya başlıyor. Kiminin kafası bozuluyor alkol alıyor personelimize hakaret ediyor. Bu tarz şeyleri personelimiz genelde normal görmek mümkün değil ama normal de görüp suç duyurusunda, şikayette bulunmuyor. Ancak son olayda 10 yıldan bu yana hattı ve burada çalışanları rahatsız eden kişiye hapis cezası verildi. Taciz olduğu zaman personelimiz Beyaz Kod sistemini devreye soktu. Bu sistem işlediğinde durum hem Sağlık Bakanlığı'na gidiyor hem de hukuku birimimiz hemen devreye giriyor, kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Bütün arama kayıtları 112 komutada kayıt altına alınıyor. Onlar incelendi ve bu kişiye paraya dönüştürelemeyecek şekilde 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi."

Türkyılmaz, 112'nin acil durumda olan birgün herkesin ihtiyacı olabileceği hizmeti sunduğunu, hastaları hastanelere nakledip ilk müdahaleleri yaptığını, hayata döndürdüğünü ifade ederek merkezi meşgul eden kişilere de "Bu hattımızı ve personelimizi meşgul eden, tacizde bulunan kişilerin canı yanabilir" uyarısında bulundu.

Bediha Türkyılmaz, cezaya şu anda itiraz sürecinin olduğunu, herhangi bir değişiklik olmaması halinde cezanın uygulanacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 2
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl neden bekleniyor?. Bir defa bile yapıldığında ceza vermezseniz, günde 16 bin asılsız ihbar gelmesi normal değil mi? 10 yıl beklenmiş bir de. Şaka gibi. Çalışanlar şikayet etmese, ömür boyu devam edecekmiş demek ki. Ceza sistemimize bakın...
    Cevapla
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Layık Olmuş. İsabetli bir karar. Emsal ve örnek olur ancak 10 yıldır neredeydiniz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek