Milli İrade Platformu'ndan Erdoğan'a destek

Memur-Sen ve Milli İrade Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

Milli İrade Platformu'ndan Erdoğan'a destek
Milli İrade Platformu'ndan Erdoğan'a destek
GİRİŞ 15.07.2014 11:40 GÜNCELLEME 15.07.2014 11:40

Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanının doğrudan halkın seçmesinin "vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili" olarak gördükleri ifade edildi.

Açıklamada, "İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok daha büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi de zorunlu hale getiriyor. Çünkü milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı, kadim medeniyetimizin ihyası ve Yeniden Büyük Türkiye davalarının öncüsü olma sorumluluğunu da üstlenecektir. Milletin oylarıyla seçilecek 12. Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürütecektir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülke konumuna yükseldiğine işaret edilen açıklamada, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu cumhurbaşkanı profili ve sahip olması gereken nitelikler de şöyle sıralandı:

"Vesayetle mücadele etme kapasitesi, demokrasiyi kurumsallaştırma hedefi olacak, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranacak ve muhataplarına meydan okuyabilecek, insan hakları, insan onuru ve eşit vatandaşlığı önemseyecek, demokratikleşme sürecine hız katacak ve demokrasinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak, sivilleşmeyi hızlandıracak, sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak, çözüm sürecini, devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek, ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olacak, kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenerek, medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturacak, kültür-gençlik-eğitim ve ahlak alanlarında hem devlet erklerine hem de topluma öncülük yapacak, milletin ortak talebi ve hedefi olan sivil anayasanın; eşit vatandaşlık temelli bir anlayışla yapım ve yazımına öncülük edecek, yasama, yürütme ve yargı erklerinin işbirliği ve uyum içerisinde çalışmasını sağlayacak, şeffaf ve hesap verebilir bir devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük edecek, emek ve sermaye kesimiyle sürekli ve etkileşime açık iletişim kuracak ve bu kesimler arasında ihtiyaç duyulduğunda uzlaşma zemini oluşturabilecek, Avrupa Birliğinin demokratik standartlarını yakalama noktasında öncülük ederek, Birliğin demokrasi ve özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele edecek, bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü olacak vizyona sahip lider cumhurbaşkanı istiyoruz.

Cumhurbaşkanı adaylarının hem Türkiye'yi tanımak hem de Türkiye'de tanınmak yönüyle benzer durumda olmadıklarının bilincinde olarak; Türkiye'yi bilen, milletiyle ortak ya da benzer bir hayat öyküsüne sahip, milletle aynı sıkıntıları çeken, milletin sevinçlerini, gelenek, göreneklerini bilen ve yaşayan, medeniyetin değerlerini yaşayan ve yayan, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal dengelerini bilen ve yönetebilen bir cumhurbaşkanı istiyoruz."

-"Geçmişte yaşanan sıkıntı ve baskıları unutmadık, unutmayacağız"

Milli İrade Platformu açıklamasında, "Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal açıdan bugün ulaştığı seviyeye bakarak, geçmişte yaşanılan sıkıntı ve baskıları, devletin karşı karşıya kaldığı küresel operasyonları, millet-devlet arasında çıkarılan çatışmaları ve bunları çıkaranları unutmadıkları ve unutmayacakları" belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Üniversite kapılarından geri çevrilen genç kızlarımızı, Kur'an Kurslarına gidemeyen çocuklarımızı, başörtülü olduğu için memurluğu sona erdirilen kadın kardeşlerimizi, Kürt olduğu için ötekileştirilenleri, evladıyla Kürtçe konuştuğu için jandarma şiddetine maruz kalan anneleri, kesintisiz eğitim uygulamasıyla kendi çocuklarına ve gençlerine zulmeden devlet aygıtını, katsayı uygulamasıyla siyaseten kast sistemine dayanan eğitim sistemini bu ülkede yaşadık. Kendi vatandaşını tehdit olarak görüp darbe yapan, muhtıra yazan ceberrut devlet hüküm sürdü Türkiye'de. Bir yandan ötekileştiren devlet, diğer yandan kan pazarı kuran terör örgütü geri gelmeyecek otuz bin canımızı ve çözümsüz otuz yılımızı çaldılar. 28 Şubat'ın zulmünün etki ve travmaları hala tam olarak bitmiş değil.

Evet, bugün bunların hiçbiri Türkiye'de sıkıntı olarak yok. Millet daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu. Yollarımız, havaalanlarımız, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, köprülerimiz, barajlarımız her geçen gün artıyor. Hayat kalitemiz sürekli yükseliyor. Çözüm süreciyle birlikte terör ve terör mağduriyeti sona eriyor. Kesintisiz eğitim yerine 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha esnek tercihlerde bulunabiliyor. İmam-Hatip ortaokulları açıldı. Katsayı uygulaması sona erdi. Kız öğrencilerimiz ve kadın kamu görevlisi kardeşlerimiz başörtüsüyle eğitim görebiliyor, kamu hizmeti sunabiliyor. Kamu görevlileri toplu sözleşme hakkına sahip kılınırken, işçilerin grev yasakları azaltıldı. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Filistin'in, Arakan'ın, Somali'nin yardımına koşan bir Türkiye var. Türkiye, bölgesel ve küresel ölçekli konularda sözü dinlenen, tepkisi merak edilen bir ülke artık."

Açıklamada, son 10 yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucu olduğu da vurgulanarak, "12. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak; Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına 'one minute', otuz yıl terör estiren örgüte 'silahı bırak' diyebilen, çözüm sürecini sahiplenen 'milletin adamı' Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!