ABD iftarını protesto ettiler

Diyarbakır'da ABD'nin Adana Konsolosluğu'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iftar çadırındaki programı protesto edildi.

ABD iftarını protesto ettiler
ABD iftarını protesto ettiler
GİRİŞ 15.07.2014 21:30 GÜNCELLEME 15.07.2014 22:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çıkan olaylarla, polis gruba biber gazı kullanarak müdahalede bulundu.

Aralarında Memur-Sen ve Özgür-Der'in de yer aldığı 72 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza'nın vereceği iftar yemeğini protesto etmek amacıyla Dağkapı Meydanı'nda toplandı.

Basın açıklaması öncesi gruptaki bazı kişiler, meydanda yemeğin verileceği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait iftar çadırına doğru yürüdü. Çadıra maytap ve yumurta atan grup daha sonra çadırdaki masa ve sandalyeleri kullanılamaz hale getirdi.

Polisin gelmesiyle sakinleşen grup, meydanda oturma eylemi başlattı.

''MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATILMAZ''

Burada grup adına konuşan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, olayların istenmeden yaşandığını söyledi.

72 sivil toplum kuruluşu olarak demokratik haklarını kullanmak amacıyla alana geldiklerini dile getiren Memiş, şöyle konuştu:

"ABD konsolosu buradaki Kürt kardeşlerimizle iftar yapmak için buraya gelmişti. Bizler de demokratik haklarımızı kullanmak için bu alanda iftarımızı açıp, kendilerini kınamak amacıyla toplandık. Maalesef istemediğimiz bazı olaylar oldu. Bunu da tasvip etmiyoruz."

İsrail'in, Gazze'deki saldırılarına da değinen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail, Filistin'deki kardeşlerimizi, bebekleri, anneleri, bacılarımızı sürekli katlediyor. ABD de buna destek verdiği için 72 sivil toplum kuruluşu olarak burada bulunuyoruz. Elbette ki herkes istediği her yerde iftarını açabilir ama Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz."

Basın açıklamasının ardından bazı grup üyeleri ile zabıta arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine polis, biber gazıyla müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında atılan biber gazından çevredeki bazı vatandaşlar da etkilendi.

YORUMLAR 2
  • Hamza DURMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    yanlışa yanlışla tepki gösterilmez.. demokratik ve yasal olan tüm tepkilere eyvallah... ama iftar çadırının yemek kazanlarını dökmek, ortalığı dağıtmakta neyin nesi. bu barbarlıktır. hergün o iftar çadırından yüzlerce gariban iftarını açıp karnını doyuruyordu. bir günlükte olsa o insanları yemeksiz bırakmak müslümanlığın neyiyle bağdaşır. hiçte şık olmadı. diyarbakırda yaşayan birisi olarak bundan utanç duydum.
    Cevapla
  • Mardinli XQW 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olduguni iddia eden protestocular Ekmek ve yemek kazanlarini yere döküyorlar.... Kimlerin büyük güclerin siddet politikasina canak tuttugu ortaya cikiyor ....Siddet besleyenler bizzat zulme karsi cikiyoruz deyip asil siddeti dahada körükleyenlerdir...Yemegi ve ekmekleri kazanlari yerlere dökmek hangi inanca sigar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti