Atlama kulesinin göçme anı saniye saniye kamerada

Erzurum'da, Türkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerinin çökme anı amatör kameraya saniye saniye yansıdı.

GİRİŞ 16.07.2014 16:41 GÜNCELLEME 16.07.2014 16:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün yaşanan olay kulelerde çalışan görevlilerin amatör kamerasına an be an yansıdı.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yapılan Türkiye'nin tek atlama kulesinin çökme anında çalışanların korku dolu anlar yaşadıkları gözlendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'un Palandöken İlçesi Kiremitliktepe'de yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinde meydana gelen heyelanla ilgili soruşturmaya başlandı.

Erzurum'a kış oyunları ile birlikte yaklaşık 650 milyon lira harcandığını belirten Erzurumlular, Sadece atlama kuleleri değil, kış turizm umudu da çöktü iddiasında bulundular. 

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan teknik heyet ve atlama kulelerini yapan müteahhit Sarıdağlar İnşaat'ın sahibi Ahmet Sarıdağlar ile birlikte heyelan bölgesinde ve tesislerde incelemelerde bulundu.

Baykan, Ne olup bittiğini bilmiyoruz derken, Ankara'dan dün gece gelerek heyelanlı bölgede ilgilerden bilgi alan Vali Ahmet Altıparmak, "Moralleri yüksek tutun. Hep beraber, Erzurum olarak, en kısa zamanda bu işinde altından kalkacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi. 

ÇATLAKLAR FARK EDİLDİ, FACİA UCUZ ATLATILDI

Atlamaların toprak kaymasını tetiklediği ileri sürülürken, tesislerdeki görevlilerle bazı milli sporcular, kulelerin iniş rampalarında çatlaklar olduğunu fark etti ve ilgilileri uyardı. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti ve uzmanlara yaptırdıkları incelemenin ardından tüm sporcu ve görevlilerden tesisleri boşaltmasını istediler. Yetkililer, Bu bir doğal afet. İnşaatla ilgili bir sorun yok. Otel ve atlama kulelelerini önlem olarak boşalttık. Birkaç gün içinde raporlar açıklanacak. Kayak Milli takım atlama yaptığı sırada göçük olmaması büyük bir şans dedi.

İNİŞ RAMPALARI PARÇALANDI

Dün saat 15.00 sıralarında başlayan 'deprem gibi' toprak kaymasıyla 5 atlama kulesi önündeki iniş rampaları paramparça oldu. Bu olayı gözlemleyen bazı yetkililer, "Yaptıkları en iyi iş, atlama kuleleri ve tesislerdeki sporcu ile görevlileri boşaltmak oldular. Böylece bir facia ucuz atlatıldı" dediler. 

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 3
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    acıyorum. bakıyorum hile hurda herşeyi yemiş ama sahibinden tık yok
    Cevapla
  • namı diğer PUKAY 9 yıl önce Şikayet Et
    Burada daha önemli olan.... Olan olmuş ALLAH'a şükür ki can kaybı yok şimdi önemli olan devletin bunu yapan firma yetkililerinin kulağından tutup gel buraya diyip bu kuleleri sen yaptın nasıl yaptın ki daha 2 yıl olmadan çöktü diyip sorumlulara çezasını kestirmeli ve oraya aynı kulelerden yaptırmalı.Zaten Dağu Anadolu'ya böyle projeler yüzyılda bir gelir ve böyle yatırımlar yüzyılda bir yapılır.Onlarıda Sağlam yapalım..
    Cevapla
  • MUHAMMET AKSAKAL 9 yıl önce Şikayet Et
    BU YAPIYI YAPAN FİRMAYA VE DENETLEME YAPAN YETKİLİ KURUMLARA DERHAL CEZA VERİLMELİ. En basit bina yapımında bile birsürü zemin etüdü yapılıyor, bataklığa bile göktelen dikiyorlar , inşaat teknolojileri herşeye çözüm buluyor. Burada anlaşılıyor ki kazık çalışması bile yapılmamış. sonuç ortada. Sorumlular derhal bulunmalı ve cezalandırılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...