Yıldırım: Emniyet güçleri saldırıyı engellemedi!

İHH Başkanı Bülent Yıldırım önceki gün Hopa'da meydana gelen provokasyonla ilgili olarak konuştu.

Yıldırım: Emniyet güçleri saldırıyı engellemedi!
Yıldırım: Emniyet güçleri saldırıyı engellemedi!
GİRİŞ 17.07.2014 08:14 GÜNCELLEME 17.07.2014 08:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İHH’nın meydanda iftar vereceğini yetkililerin bildiğini söyleyen Bülent Yıldırım, emniyet güçlerinin yapılan saldırıyı engellemediğini, sonradan edinilen bilgiye göre üst düzey emniyetçilerin paralel yapıyla ilişkili olduğu ortaya çıktığını söyledi. 

Kanal 24'e telefonla bağlanan Bülent Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

EMNİYET GÜÇLERİ SALDIRIYI ENGELLEMEDİ

“Arkadaşlarımız Hopa’ya gitmeden bir gün önce emniyete haber verildi. Oradaki yetkililere haber verildi. Ve meydanda tırımızın iftar vereceğini biliyorlardı. Birden 60-70 kişilik bir grup 12 kişilik ekibimize karşı saldırıya geçti. Ve ilk saldırıyı arkadaşlarımız püskürttü, kendilerini korudular. Fakat, ilginçtir; emniyet güçleri saldırıyı engellemediler. Tabi, memur arkadaşları söylemiyorum, zannediyorum amirlerinin verdiği bir karardı bu. Zaten bu konuda da şikayetçi olduk. Ve bu saldırılar yapılırken orada emniyetten tarafsız bir davranış gördük.

ÜST DÜZEY EMNİYETÇİLER O YAPIYLA İLİŞKİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Fakat bizim sonradan edindiğimiz bilgiler, oradaki üst düzey bir takım emniyetçilerin ne yazık ki son dönemlerde Sayın Başbakan’ın da söylemiş o yapıyla ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Umarım bu konuyla ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.

POLİS MÜDAHALE ETMEKTE GECİKTİ

İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise, yaşanan olaylar sonrası polisin müdahalede gecikmesinin kargaşanın büyümesine neden olduğunu belirtti. Oruç, olay çıkaran grubun etraftaki işyerlerinin camlarını kırmaya başlaması üzerine iftar TIR'ının şehir dışına çıkarıldığını kaydetti.

Kargaşada ateşlenen silah meselesine de değinen Oruç, asıl misyonu yardım etmek olan İHH'nın hiçbir personelinin silah taşımadığını söyledi. Olaydan sonra bir muhtarın kendini korumak için havaya ateş ettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Oruç, ''İHH'lılar ateş etti diyenlerle yargı önünde hesaplaşacağız'' diye konuştu. 

YORUMLAR 13
  • garip yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    ESAS DERİN KİRLİ İLİŞKİ. Halkevleri diye bir kuruluş var iki üç defa kapatılmış Sonra açılmış Resmi dernekler statüsünde idi. Hopa'da Tayyip Beyin otobüsünü taş yağmuruna tuttular Bir polis ağır yaralandı Sonra resmi dernek statüsünden çıkarıldı Halkevleri aslında CHP'nin gençlik kolları gibi çalışıyor Bu dernek Siyonist Haçlı ittifakının Türkiye'deki gizli elidir Nerde terör örgütü varsa sağ sol bu dernekle dayanışma içindedir PKK'yı bu dernek kurmuştur Hala da bunlar yönetiyor Ne kadar terör olayı varsa bunların bilgisi dahilindedir İhh Gazze'ye yardım götürüyor diye İsrail'in emriyle bu tür eylemler yapıyor Yanı Halkevleri öz be öz İsrail malıdır İşi gücü terör ve İsrail borazanlığıdır
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel oldukça ülkemiz rahat yüzü görmeyecek !. Bunları başka yerde görevlendirmeyle olmayacak bu iş, işsiz bırakmalısınız hoca paralarını ödesin !
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    60-70 çapulcu 12 yiğide çullanmış. Erkeklik mi şimdi bu?. Bu 60-70 kanı bozuk tüm Hopa’yı temsil etmez tabi. Karadeniz’in diğer bölgelerinde 60-70 kendini bilmez çıkmazdı. Velev ki çıkmış olsaydı bile yöre halkı bu 60-70 kendini bilmez dinsiz kefereyi linç ederdi.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorması ayıp bu Artvin Hopa'dakiler Ermeni midir Rum mudur ki iftar çadırına saldırıyor?. Bunu açıklasın şu laz kafalı hopalılar niye Allah için iftar açacaklara düzenlenen iftar çadırına saldırdınız? Allah'tan korkmuyorsunuz sanırım? Ya da Müslüman mı değilsiniz değilseniz söyleyin bilelim
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet coşkun, Osman Öztürk’ün yazdığı tam da konuyla ilgili. Ama bunu anlayabilmek tabi biraz kapasite meselesi. Zaten önemli olan; yerinde konuşmaktır, kimin söylediği değil ne söylendiğidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!