Macaristan'dan Erdoğan'a destek

Macaristan'da yaşayan Türkler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığına destek olmak için Budapeşte'de biraraya geldi.

Macaristan'dan Erdoğan'a destek
Macaristan'dan Erdoğan'a destek
GİRİŞ 19.07.2014 01:24 GÜNCELLEME 19.07.2014 01:25

Macaristan'daki Türkler adına konuşan Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, ''Yeni dönemde, yeni umutlarla birlikte Başbakanımız ve 12. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın son 12 yılda Türkiye'yi nereden nereye taşıdığına hep birlikte yaşayarak şahit olduk" diyerek sözlerine başladı.

Yıllık kişi başı milli gelirin 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktığını belirten Şahbaz, "154 yıllık hayalimiz olan Marmaray'ı inşa eden, 3. köprü ve 3. havaalanının önümüzdeki yıl açılışını gerçekleştirecek olan, Sivil Havacılık Kanununu hayata geçiren, sağlık, eğitim, ulaşım alanlarında sessiz devrimler gerçekleştiren, ülkemize 2023 ve 2071 yılı hedeflerini koyan Türkiye'nin liderine, Macaristan'da yaşayan Türkler olarak desteğimiz tamdır" dedi.

''Kişinin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır'' diyerek sözlerine devam eden Şahbaz, "Bizler 'Milletin Adamına' inanıyor ve tam destek veriyoruz. Bu desteğimiz, medeni bir duruş, demokratik bir taraf oluştur. 10 Ağustos 2014 tarihinde millet, kendi cumhurbaşkanını doğrudan seçerek, yıllardır özlemini duyduğu en temel hakkını aracısız kullanmış olacaktır. Türk demokrasisinin yükselmesi, demokrasi kültürünün gelişmesi, halkın karar ve tercihlerinin ön plana çıkartılması konularında milletin tarafında olan sivil bir cumhurbaşkanını destekliyoruz" diye konuştu.

Sivil inisiyatif olarak Başbakan Erdoğan'a destek verdiklerini belirten Şahbaz, "Türkiye'de ileri demokrasiyi savunan, kolektif değerler üreten, küresel perspektife sahip cumhurbaşkanı adayı başbakanımızın yanında yer aldığımızı belirtmek istiyoruz. Batının ileri demokrasisini isteyen, Avrupa'da yaşayan biz Türkler, doğal olarak başbakanın ve siyasetinin taraftarı olmaktan da ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu