Dışişleri'den 'Kürecik' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Kürecik Radar İstasyonu'nun İsrail'e İsrail'e de koruma sağladığı iddiasını yalanladı.

Dışişleri'den 'Kürecik' açıklaması
Dışişleri'den 'Kürecik' açıklaması
GİRİŞ 20.07.2014 20:19 GÜNCELLEME 20.07.2014 20:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan Malatya Kürecik Radar İstasyonu'na ilişkin bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Kürecik radar istasyonu NATO üyesi olmayan hiçbir ülkeye koruma sağlamaz. İsrail de NATO üyesi değildir" denildi.

Kürecik Radar İstasyonu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrası gündeme gelmişti.

Sosyal medyada, istasyonun İsrail'e yönelik saldırılara karşı da kullanıldığı eleştirileri yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da "Filistinlilerin yanındaysan atacağın tek adım var Kürecik'in faaliyetlerini keseceksin ordan alınan bilgiler İsrail'e aktarılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 9
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıI dünya, hikayesi zor. Sevdiğini beIIi et. GizIemek başkaIarına fırsat vermektir. Necip Fazıl Kısakürek,,. Recep Tayyip erdoğan,ı anlamak Mescid-i Aksa,yı anlamak olacaktır. Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. ﴾İsrâ Sûresi-1﴿
    Cevapla
  • Mustafa ERKUŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Diğer Nato üyeleri ülkelerden bilgi aktarımı var.... Dün akşam Tv'de ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Dış Politika Uzmanı Prof.Dr.Hüseyin Bağcı : " Evet Kürecikten Nato üyesi olmayan ülkeler bilgi alamaz ama Nato üyesi diğer ülkeler Örneğin ALMANYA,ABD, kürecikten bilgileri alır ve İSRAİL'e verebilir. Çünkü ALMANYA ve ABD sonuna kadar israilin yanında olduğunu açıkladı. Kaldı ki Bu üssü yönetenlerin ABD askerler olduğunu da basından öğrenmiştik.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    oktay çıkmaz kardeşim....!. Malatya kürecik radarı Karadeniz yani RUSYA, Doğudan da İran'da gelebilecek füzelere karşı kuruldu.
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    peki hangi ülkeyi koruma amaçlı . o zaman hangi ülkeyi koruma amaçlı yapıldı merak ettim cidden o bölgede nato üyesi ülke hangisi mesela
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    HEEEYYY KILIÇDAROĞLU.! . Halihazırda İsrail’in ABD desteğiyle çok övündüğü kendi yapımı Demir Kubbe ve Davud’un Sapanı sistemleri zaten var. Malatya Kürecik’te 2012’de NATO’nun kurduğu radarının aynısı (“AN/TPY-2” X-band) 2008’den beri İsrail’de zaten Necef Dağı’na kurulu. Gazze’ye 70 km Necef Çölü’ndeki aynı radarı dururken, İsrail düşük menzilli roketleri 836 km ötedeki Malatya’da ki radardan neden tespit edecek. DERDİN NE?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor