Hatay 75. yılını kutluyor

Hatay'ın anavatana katılışının 75. yıl dönümü dolayısıyla festival düzenlendi.

Hatay 75. yılını kutluyor
Hatay 75. yılını kutluyor
GİRİŞ 21.07.2014 12:32 GÜNCELLEME 21.07.2014 12:32

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Parkı'nda, festivalin açılış töreni öncesi gazetecilere, kentte birlik ve bütünlüğün sağlanması adına katkı koyan yönetici ve siyasetçileri tebrik ettiğini belirterek, şehit kanıyla yoğrulan topraklara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Belediyeye düşen görevleri ellerinden geldiğince yapacaklarını ifade eden Savaş, şöyle konuştu:

''Hatay, bağımsız bir devlet olana kadar çok acılar çekti. Bu acılar çekilirken de bizim atalarımız, bağımsızlığını kazanmak için başta o dönemin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanlar kurulu ve kurtuluş mücadelesi veren tüm büyüklerimiz gerçekten büyük özveride bulundu. Bu özveri sonucunda Hatay, önce bağımsız oldu daha sonra devlet ve millet olmayı seçerek, Türkiye'nin bir parçası olmayı kabul etti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli illerinden biri haline geldi. Son dört yılda Hatay çok acılar çekti. Hatay üzerinden içeriden ve dışarıdan çok oyunlar oynanmak istendi ve halen oynanmak isteniyor ama Hatay halkı kardeşliği, birlikteliği ve sevgiyi seçti. Fitne çıkartılmak istenmesine rağmen halk kendi kaderini çizmeye ve Hatay'daki birlik, bütünlüğü sağlamaya devam ediyor. Biz de bunun bekçisi ve önderliğini yapmaya devam edeceğiz.''

Festival kapsamında Şenköy halk oyunu ekibi gösteri sundu, el sanatı ürünlerin satıldığı stant açıldı.

Etkinliğe, Vali yardımcıları Volkan Köksal, Kadim Doğan, Orhan Mardinli ve Şahin Bayhan, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve daire müdürleri de katıldı.

Festival, akşam da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!