İstanbul'un su sıkıntısı için B planı devrede

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da yaşanılan su sıkıntısı için "B planını devreye soktuk" dedi.

İstanbul'un su sıkıntısı için B planı devrede
İstanbul'un su sıkıntısı için B planı devrede
GİRİŞ 21.07.2014 13:33 GÜNCELLEME 21.07.2014 13:33

Geçtiğimiz cumartesi gününe uyanan İstanbullular yağmur sürpriziyle karşılaştı. Yağmurun şiddeti nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları meydana gelirken, yerleşim alanlarında etkili olduğu gibi özellikle Terkos, Sazlıdere, Alibey, Elmalı ve Ömerli su toplama havzalarına ciddi yağış bıraktı ifade edildi.

Fakat İstanbul'a su sağlayan toplam 10 barajdaki toplam doluluk oranı cumartesi günü 20,19 iken bugün itibariyle 20,08 olarak gerçekleşti. İstanbul'un suyu kalmayan barajlarının çoğunda balçık birikmiş durumda. Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul için B planının devreye sokulduğunu açıkladı.

İHTİYAÇ OLUNCA ALLAH YAĞMURU GÖNDERİYOR

Bakan, "İstanbul'da su melesi yok, Allah yardım ediyor. Ne zaman ihtiyaç olursa cenabı Allah yağmuru gönderiyor. İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

B PLANI DEVREDE, TECRÜBELİ BİR EKİP YÜRÜTÜYOR

Bolu Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başka bir ekip olsa İstanbul çoktan susuz kalmıştı" diyen Eroğlu, "Bizim tecrübemiz var. Aynı zamanda yaptığımız tesisler var. Bununla ilgili olarak A ve B planlarımız var. İstanbul için B planını da devreye soktuk" şeklinde konuştu.

KURAKLIĞA RAĞMEN İSTANBUL'A YAĞMUR YAĞDI

Eroğlu, hiçbir şehri susuz bırakmayacaklarına dikkat çekerek, "Bu kurak dönemde İstanbul'a yağmur yağmazdı dün hakikaten meteoroloji ve DSİ alarma geçti. Sel baskınlarının olma ihtimaline karşı hazır durumda beklediler. Üsküdar'da sahil yolu ile deniz birleşti" şeklinde kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi