Erdoğan'ın iftar davetine ret

Açıklama, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş'ten geldi

Erdoğan'ın iftar davetine ret
Erdoğan'ın iftar davetine ret
GİRİŞ 21.07.2014 14:29 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Başbakan Erdoğan'ın verdiği iftara katılmama gerekçesi, Alevilerin taleplerinin yerine getirilmemesi ve 'çocuklar ölürken lüks sofralardaki sahte gülücükler' olarak açıklandı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın, Alevi örgütleri ve kanaat önderlerine vereceği iftara katılmayacaklarını söyledi.

Gümüş, Mülkiyeliler Birliğinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı olarak, Alevi Bektaşi Federasyonunun da aralarında bulunduğu Alevi örgütleri ile bazı kanaat önderlerini Ankara Palas Otelde iftar yemeğine davet ettiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in koordine ettiği yemeğe katılmayacaklarını söyleyen Gümüş, "Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta çocuklar ölürken, lüks lokantalardaki iftar sofralarında, sahte gülücüklerin atılıp yalan demeçlerin verileceği haram sofrasına oturmak Alevilere yakışmaz" dedi.

Cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasından zorunlu din dersinin kaldırılmasına, Madımak Otelinin müze yapılmasından Alevi-Bektaşi dergahlarının ve mal varlıklarının iadesine kadar birçok taleplerinin yerine getirilmediğini iddia eden Gümüş, bu gerekçelerle Erdoğan'ın iftar davetine katılmayacaklarını ifade etti.

Alevilerin çözümden yana olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın ise çözüm istemediğini, kendisine 'konu mankeni' aradığını iddia eden Gümüş, bu daveti reddetmekle birlikte Alevilerin temel sorunlarının çözümü için eşit koşullarda hükümetle her düzeyde görüşmeye hazır olduklarını da bildirdi.

YORUMLAR 7
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Haram Ne Demek?. Ayıp değil mi? Birlik mi olacağız? Yoksa birlik olmayı reddederek mi kazanan olacağız?
    Cevapla
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    tiger. Sizin asla çözümden yana bir tavrınız yok. sadece gördüğüm kadarıyla fitne ve fesatla işiniz var. Sallamış şatafatlı fitar soflraları diye. Eskiden di o dediklerin sallayan beyefendi. beyanatlarınız bile fitne ve feasta yönelik. Sizin birlikte yana asla bir duygunuz yok
    Cevapla
  • Kaan türkyılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    HZ ALİ SÖZÜ. Bu söz HZ ALİ efendimize ait. Benim 2 düşmanım var diyor 1.)bana kılıc ceken düşmanımdır 2)bana tapan düşmanımdır bunlar nasıl müslüman nasıl alevi HZ ALİ Yİ SEVMEK İÇİN ALEVİ OLMAK GEREKMEZ CANIMIZDAN ÖNCE ONLAR GELİR . Bunların yaptı insanların arasını açmak bunlar tarih boyunca hep vardı hepte olacak .sonlarıda hep acı olmuştur.ama yine akıllanmazlar
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    UFAK AT, CİVCİVLER DE YESİN!. Bu adama dört soru: 1- Cem evleri hangi dinin ibadethanesi ve hangi ibadet ifa edilmekte? 2- Madem dindarsınız, din derslerine neden karşısınız? (Din derslerinde İslâm Dini'nin yanında diğer hak ve batıl dinler bilgi olarak verilir. Kimse herhangi bir dine girmeye zorlanmaz. Müslüman olmayanın Müslüman olması için telkinde bulunulmaz.) 3- Madımak olaylarını yere göğe sığdıramıyorsunuz, Madımak'ta ölenleri adeta kutsuyorsunuz Başbağlar Katliamını neden görmüyorsunuz. Orada namaza giderken katledilen Müslümanları bedel olarak mı görüyorsunuz? 4- "Alevi sorunu" derken neyi kastediyorsunuz? Çözülmesi gereken sorun veya sorunlar nelerdir?
    Cevapla
  • KALE55 9 yıl önce Şikayet Et
    BAHANE HAZIR. sizler için daha ne yapacaktı ki, cumhuriyet tarihinde görmediğiniz haklar verildi, ama size bunlar yetmiyor değil mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!