DİSK Gazze’ye gitme kararı aldı

DİSK üyesi yaklaşık 50 kişi Gazze'ye gidecek.

DİSK Gazze’ye gitme kararı aldı
DİSK Gazze’ye gitme kararı aldı
GİRİŞ 21.07.2014 14:56 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DİSK üyesi yaklaşık 50 kişi, İsrail Başkonsolosluğu önünde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava ve kara saldırılarını protesto ederek, Filistin’e destek verdi. Disk Genel Başkanı Beko, “Eğer izin alabilirsek DİSK’e bağlı sendikalarla Gazze’ye gitme kararı aldık” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi yaklaşık 50 kişi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava ve kara saldırılarını protesto etti. Ellerinde pankart, döviz ve flamalarla İsrail aleyhine sloganlar atan grup, yürüyerek konsolosluk önüne geldi. Burada, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Diren Filistin işçiler seninle”, “Her yer Filistin her yer direniş”, “Filistin halkı yalnız değildir” sloganları atan grup daha sonra basın açıklamasına geçti.

Basın açıklamasını yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda yüzlerce Filistinli yaşamını kaybetti. İsrail devleti, tarihinde daima yaptığı gibi bir kez daha sivilleri hedef aldı, yüzlerce insan öldürüldü ve yaralandı. Binlercesinin de ocaklarına ateş düştü. İsrail devleti, plajda oyun oynayan çocukları bombalayacak kadar gözü dönmüş bir şiddet ile kan dökmeye devam ediyor” dedi.

“IŞID’DE İSRAİL’DE İNSANLARI KATLEDİYOR”

Kani Beko, “Filistin’de İsrail’e dur demek bölgedeki emperyalist saldırganlığa dur demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının yanında olmaktır. Bugün diren Filistin demek aynı zamanda diren Rojava demektir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İSRAİL İLE TÜM ANLAŞMALARINI İPTAL ETMELİDİR”

Ortadoğu halklarının emperyalizme mahkum olmayacağını ifade eden Beko, “Türkiye halklarının yüreği direnen halkların yanındadır. Bir haftadır süren saldırılarda, 500’ün üzerinde ve sadece dün yapılan saldırıda bile 73 Filistin katledildi. Filistin halkına yönelik bu soykırım boyutundaki katliamların durdurulması için Türkiye biran önce İsrail ile tüm askeri anlaşmaları iptal etmeli, Ortadoğu halklarına karşı kullanılan askeri üsler kapatılmalıdır. Filistin halkına sesleniyoruz. Diren Filistin yalnız değilsiniz. Türkiye’de işçiler, özgür ve demokratik bir Filistin kurulana kadar sizinle birlikte olacaktır” şeklinde konuştu

“GAZZE’YE GİTME KARARI ALDIK”

Bugün biz yönetim kurulu olarak yapmış olduğumuz toplantıda en kısa zamanda başvurularımızı yapacağız. Eğer izin alırsak, DİSK’e bağlı sendikalar ve yönetim kurulu üyelerimizle bizde Gazze’de olmak için Gazze’ye gitme karar aldık” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup daha sonra konsolosluk önünden ayrıldı.

YORUMLAR 2
  • fatih genç 9 yıl önce Şikayet Et
    DİSK. ilginç çok ilginç.inanın oraya güvenli şekilde girerler.oyun içerisinde oyun esasen disk filistin değil israil yanlısıdır
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrailden bir bomba düşermi başlarına acaba?. tesadüf işte !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu