İHH'den İsrail'i çılgına çevirecek plan!

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze'ye saldırmakla atmış oldu" dedi.

İHH'den İsrail'i çılgına çevirecek plan!
İHH'den İsrail'i çılgına çevirecek plan!
GİRİŞ 21.07.2014 19:13 GÜNCELLEME 21.07.2014 19:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail'in Gazze'ye saldırısı konusunda görüşlerini ve çözüm önerilerini, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Toplantıya, Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri, Müslüman Düşünürler Platformu, Dünya İslam Âlimler Birliği, Türkiye Ehlisünnet Âlimler Birliği Teşkilat Başkanı ve Irak Âlimler Birliği temsilcisi katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Gazze'ye yapılan saldırıdan sonra bütün dünya Müslümanları birleşti, bütün dünya vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze'ye saldırmakla atmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu Filistin'e ve Gazze'ye yaptığı saldırıdan dolayı İslam birliğinin kurulduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi. 

"DUALARINIZDA GAZZE'Yİ UNUTMAYIN"

Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri de, savaşın çıkmasındaki bütün suçun İsraillilere ait olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İsrail Filistin topraklarına saldırarak insanları katlediyor. Gazze’de bütün grupların birleşerek İsrail’e karşı hareket etmelerini istiyoruz. Filistin halkının direnmeye devam etmesini istiyoruz. Filistin’in mukaddes toprakları bizim için çok önemlidir. Ulemalardan kesinlikle İsrail ile bir anlaşma yapmalarını istemiyoruz. Ancak eğer bir anlaşma yapılacaksa, bu noktada kesinlikle Gazze halkının talepleri ön planda tutulmalıdır. Gazze halkının hakkı verilmelidir. Mısır’dan sınır kapılarının açılmasını, yaralı vatandaşların ülkeye girişlerine ve tedavi olmalarına müsaade etmelerini rica ediyoruz. İslam ümmeti daha fazla sessiz kalmamalıdır. İslam aleminin bu zulüm karşında sessiz kalması bizleri derinden yaralıyor. Türkiye’ye, Türkiye halkına ve devletine gösterdikleri ilgi ve sessiz kalmadıkları için minnet borçluyuz. Sizden dualarını esirgememenizi istiyorum. Ramazan ayında dualar kabul ediliyor ve dualarınızda Gazze'yi unutmayın."

"GOLAN TEPELERİ'NDEN İÇERİYE GİRİLECEK"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH'nın canlı kalkan planı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi: "Bu canlı kalkan projesini İHH olarak başlattık. Türkiye'nin her yerinde imza kampanyaları var. Bütün siyasi partilerin buna katılmasını arzuluyoruz. Bununla ilgili Suriye'nin bütün taraflarıyla görüşüyoruz. Hem rejimle görüşüyoruz, hem muhaliflerle görüşüyoruz. Belki Suriye üzerinde her tarafın birleşmesiyle ve her tarafın izin vermesiyle Golan Tepeleri'nden içeriye girilecek. Şu anda Mavi Marmara'nın Gazze'ye gitmesiyle ilgili bir kampanya başlatıldı. O konuda çalışmalarımız devam ediyor.  Biz bu canlı kalkanları ya Suriye'deki bütün taraflarla anlaşarak götüreceğiz ya da denizden Mavi Marmara ile götüreceğiz. Ama eğer Suriye ile anlaşarak bunu oraya götürebilirsek, Suriye'deki bütün taraflar birleşir ve İsrail'e karşı bu silahları döndürür. O nedenle Ortadoğu'da bu savaşın büyümesini istemiyorsa, İsrail bir an önce buradan geri çekilsin. "

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞAALLAH!4. Geçenlerde bu yaptıklarıyla İsrailin Allahın gazabını celbettiğini ve yakınlaştırdığını düşünüyordum. Artık o gazabın müslümanlara islama yönelmesinden korkuyorum. Allah cümle insanlığı müslümanları gazabından muhafaza etsin Rabbim bize her konuda dilediği şekilde hareket etme kabiliyeti sağlıyan kamil iman nasib etsin.İyi düşünün kardeşlerim ve kararlarınızı ona göre verin . Elinizden gelenin en iyisin yapmaya çalışın Vallahi Vallahi Allahın gazabı İsrailin lanet kalleş gazabından çok daha şiddetli ki İsrail bizim için bir imtihandır Allah dilerse kendi kudret eliylede onu O KAHHAR SIFATIYLA CEZALANDIRIR DURDURUR . Allah imtihanımızda bizi muvaffak eylesin ve bizi düşmanlarına, islam, insan düşmanlarına karşı muvaffak eylesin. Amin....
    Cevapla
  • Bir Allahın kulu işte 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞAALLAH!2. Ölüm nerde olsak bizi vaktinde saaitİnde bulacaktır. Gitmemekle kimse ölümden kaçamaz ama giderek belki sorumluluklarını yerine getirecek, belki oraya yürüyen ayakların getirdiği sesler birilerini durduracak, belki eni sonu bitecek ömrünü Allahın ebedi rızalığı , cenneti ,cemali ,günahlarının kefareti, mümin kardeşlerinin kurtuluşuyla bereketlendirecektir. Yani her halukarda karda olacaktır. İnşaallah yeterki halis niyetlerimizi samimiyetle koruyalım. Rabbim sayımızı arttırsın Rabbim gücümüze güç katsın Rabbim melek ordularıyla desteklesin Rabbim kahhar sıfatıyla mümin ve müslüman düşmanlarını insanlık düşmanlarını kahreylesinRabbim bizi konuşan dili yürüyen ayağı tutan eli eylesin layık olmasakta Rabbim Rabbim o masum yavrular hatırına o gencecik toprağa düşen gençler hatırına Yarab dileğimiz bizim için değil sen şahitsinki yüreğimiz yanan parçalanan din kardeşlerimiz içindir Yarab yardım et Yarab muvaffak et Yarab sayımızı arttır
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    EVET İHH HAREKETİ BAŞLATIN BİZ VARIZ İNŞALLAH. siz bize yol açın yeter varız herşeye ölüme canlı kalkan olmaya savaşmaya yeterki önümüz açılsın yol verilsin inşaallah orada olacağız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!