Belediyeye 3 ayda 7 bin iş başvurusu

Ordu'nun 186 bin 97 nüfuslu Altınordu İlçesi'nde, belediyeye girmek için iş başvurusunda bulunanların sayısı her geçen gün artıyor.

Belediyeye 3 ayda 7 bin iş başvurusu
Belediyeye 3 ayda 7 bin iş başvurusu
GİRİŞ 22.07.2014 12:30 GÜNCELLEME 22.07.2014 12:30

Ordu'nun Büyükşehir olması ile birlikte merkez ilçede yeni kurulan Altınordu Belediyesi Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, 3 ayda 7 bin kişinin belediyeye iş başvurusunda bulunduğunu belirterek, "İşi olan da olmayan da belediyemize işe girmek istiyor. Belediyeyi kamunun en önemli yeri olarak görüyorlar" dedi.

Ordu'nun 186 bin 97 nüfuslu Altınordu İlçesi'nde, belediyeye girmek için iş başvurusunda bulunanların sayısı her geçen gün artıyor. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 3 ayda iş başvurusunda bulunanların 7 bini geçtiğini belirterek, talep olması halinde işçi alırken üniversite mezunlarına öncelik tanıdıklarını kaydetti.

İş başvurusu yapanlar arasında özel sektörde halen çalışan işçilerin bulunduğunu, bunu da şaşkınlıkla karşıladıklarını vurgulayan Başkan Tekintaş, "Türkiye'de baktığınız zaman genel iş ve işsizlik ortalamasına göre Ordu işsizlikte yüzde 6.5 oranla düşük görünüyor. Buna rağmen çalışanın tekrar iş başvurusu yaptığı, iş başvurusu yaparak devlet kapısı belediye diye algıladığı bir tablo ile karşılaştığımızı söylemekte fayda var. Vatandaş İş-Kur'a bile başvurmadan bize CV ile başvuruyor. Talep olduğunda zaman zaman bu bilgileri İş-Kur'la da paylaşıyoruz, onlara yönlendiriyoruz" dedi. 

ÖNCELİK ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ

Belediyenin ilerleyen dönemlerde yaklaşık 100-150 kişiye ihtiyaç duyacağını, ancak eleman alımında üniversite mezunlarına öncelik verileceğini belirten Başkan Tekintaş, "İş başvurusunda bulunan herkesle ilgilenmeye çalışıyoruz. Hepsinin derdine çözüm bulabilecek konumda değiliz. Bulamadığımız için bizden 'gittik istediğimiz cevabı almadık' diyen vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Ancak yapılabilecek çok birşey yok. İşadamlarıyla irtibat kurarak mevcut imkanları bulabilirsek eğitim talep durumuna göre arkadaşlarımızı yönlendireceğiz. Burada belediyeyi kamunun en önemli yeri olarak görüyorlar. Kadroya eleman aldığımız söz konusu değil. Biz sadece belediye olarak bakmıyoruz olaya. Zabıta alımlarında 27 yaşını doldurmamış, üniversite mezunu olanlardan seçtik. Oradaki hedefimiz kriterleri uygun hale getirebilmek ve üniversite mezunlarımızla inşallah bu şehrimizde biraz daha ikili diyaloglara, halkla iletişimi, yönetimi iyi şekilde yürütebilmek" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor