Afyonkarahisar’daki patlama ile ilgili yeni karar

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8'i asker 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan mühimmat patlaması davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Afyonkarahisar’daki patlama ile ilgili yeni karar
Afyonkarahisar’daki patlama ile ilgili yeni karar
GİRİŞ 22.07.2014 13:48 GÜNCELLEME 22.07.2014 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mahkeme heyeti, 22 ay sonra olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar verdi. 2 Ekim'de bilirkişinin katılmayacağı keşif, mahkeme tarafından oluşturulacak heyet tarafından gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihindeki Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın sanık olarak yargılandığı davanın 8'inci duruşmasına bugün devam edildi.

Şehit yakınlarının çoğunluğunun ilgi göstermediği mahkemede gelen müzekkereler okundu. Mahkeme heyeti, geçtiğimiz duruşmada, ‘olaya ilişkin elimizde bilgi ve belge var’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderilen müzekkereye cevap verilmediğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP GELMEDİ

Mahkeme heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları, 'Patlamanın hangi sebeplerden kaynaklandığı, terör saldırısı olup olmadığı, sabotaj olasılığının kendisine kimden ve ne şekilde ulaştığı' bilgilerinin sorulması ve bu konularla ilgili elindeki bilgi ve belgeleri göndermesi için yazdıkları müzekkereye cevap gelmediğini belirtti.

Mahkeme, şehit âlilerinin de bazılarının talebi üzerine Kılıçdaroğlu’na 2’inci kez müzekkere yazarak olaya ilişkin elindeki bilgi ve belgelerin göndermesine ilişkin karar aldı.

OLAY YERİNDE YENİDEN KEŞİF YAPILACAK

Şehit yakınlarının avukatları ayrıca askeri mahkeme heyetinden olay yerinde bağımsız bir bilirkişi heyeti ile yeniden keşif yapılmasını istediler.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Ekim 2014 tarihine erteledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu’dan çok cevap beklersiniz. Onun cevap vermek gibi bir derdi yok. O ortaya saçar bırakır.. Erdoğan’ı kötü durumda göstermek için o an söylenen CHP zihniyetlilerden başka kimsenin itibar etmeyeceği sözlerdi onlar. Savcıların Kaale alması hata olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler