Sağlık Bakanlığı'ndan Lice açıklaması

Dün Lice'de meydana gelen patlamadan sonra yaralılarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı bir açıklamada bulundu

Sağlık Bakanlığı'ndan Lice açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan Lice açıklaması
GİRİŞ 22.07.2014 13:49 GÜNCELLEME 22.07.2014 13:49

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır-Bingöl karayolunda devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen kazada yaralananlardan 34'ünün, yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir'e nakledileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Afet Koordinasyon Merkezine (SAKOM) dün 23.35'te patlama meydana geldiği ve çıkan yangın neticesinde olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu bilgisi ulaştığı belirtildi.

Bu bilgi üzerine Bakanlık tarafından derhal kriz masası oluşturulduğu ve bölgeye ivedilikle ambulansların ve ilkyardım ekiplerinin sevk edildiği ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Olay yerine, içerisinde acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulans yaklaşık 215 kişilik ekibiyle birlikte görevlendirilmiştir. Ayrıca, 2 uçak ambulansımız ve 1 adet helikopter ambulansımız ile birlikte 2 adet askeri helikopter de olay sonrası yaralılarımızın yardımına ulaşmıştır."

Olayda 27'sinin durumu ağır olmak üzere toplam 69 kişinin yaralandığı, bu hastalardan birinin Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, hastanelerdeki diğer yaralılara ilk müdahale yapılarak tedavilerine başlandığı bildirildi.

Açıklamada, "Yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikelerinin olması nedeniyle yaralıların daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralımızın nakilleri planlanmış olup, nakil süreçleri devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

Tedavileri için 18 yaralının hava ambulansları, 16 yaralının ise kara ambulanslarıyla il dışına sevk edildiği, ihtiyaca göre sevk planlamasının devam ettiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...