Görmez: Kadir gecenizi Gazze'ye ayırın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi mesajında Gazze'yi unutmadı.

Görmez: Kadir gecenizi Gazze'ye ayırın
Görmez: Kadir gecenizi Gazze'ye ayırın
GİRİŞ 22.07.2014 15:01 GÜNCELLEME 22.07.2014 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir Gecenizi ihya etmeye davet ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığını mesajında, “Rahmet ve arınma iklimi olarak Rabbimizin insanlığa hediye ettiği, ruhun aşk ve tevekkülle, kalbin iman ve sabırla dolmasına vesile olan mübarek Ramazan-ı Şerifin, sayılı günlerini tamamlamaya adım adım yaklaşmaktayız. İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan bu mübarek ayı bitirmeye yaklaşırken, bir yandan da Ramazan’a en büyük anlamını veren mübarek Kadir Gecesi’ne 23 Temmuz 2014 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece bir kez daha kavuşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz.

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an, Ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır.

Bu mübarek gece vesilesiyle Allah, bize her yıl tekrar ve tekrar hatırlatıyor ki Kadir Gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini bildiğimiz oranda hakiki manada ihya etmiş oluruz” dedi.

“Bu gecenin kadrini gerektiği gibi bilebilmek için evvela, Allah’ın sonsuz lütfu olarak kapımıza kadar gelmiş Kur’an nuruna yüreğimizi sonuna kadar açmamız gerekmektedir” diyen Görmez, şunları kaydetti:

“İçimizin karanlıklarını, paslanmış gönül aynamızı hece hece, ayet ayet, sure sure ilahi sözün nurlu kandilleriyle aydınlatmamız gerekmektedir. Her ayeti ahlaki dünyamıza işleyerek, varlığımızı onun üzerinden şekillendirmemiz ve kul olarak yaşantımızı onun üzerinden inşa etmemiz gerekmektedir. İnsanlar olarak bizi hakka, adalete, ahlak ve fazilete çağıran; insana insan olarak yaşayabilme, toplumlara ise medeniyet seviyesine çıkabilme yolunu açan bu rahmet yüklü kitapla olan bağımızı, akıl ve yürek gücümüzle arttırmamız ve kuvvetlendirmemiz gerekmektedir. Ancak bu sayede bin aydan daha hayırlı gecenin kıymetini ona hak ettiği nispette verebiliriz, ömürlerimizi onarabiliriz, ömrümüze bereket katabiliriz. Ancak Kur’an’la irtibatımız ölçüsünde yeryüzüne inen meleklerin getirdikleri barış ve esenlik mesajlarının idrakine varabiliriz. Zira her sene insanoğlu için bir bağış gibi gelen Kadir Gecesini değerli kılan bu yüce kitap, ne öylece evin duvarında asılı durmak için, ne de sırf mezarlıkta ölülerimizin başında okunup kapatılmak için indirilmiştir. Çünkü o, ayet ayet, üstünde düşünülerek okunmak, öğüt alınmak ve insanın kadrini arttırmak için bütün insanlığa gönderilmiş bir kitaptır. Çünkü o, insanoğluna kâinatı anlamayı ve okumayı öğreten, anlatan, misal veren, öğüt veren, telkin eden yaratılış bilgisinin ders kitabıdır. Unutmayalım ki, kutsal sözlerin ağırlığını taşıyan mübarek Kur’an’dan uzaklaştığımız her an kainata ve kendimize yabancılaşıyor, Kadir Gecesi gibi hikmeti bol gecelerin idrakinden ve en mühimi de bizi var eden yüce Rabbimizden uzaklaşıyoruz.”

“ESFEL-İ SAFİLİNE DOĞRU YOL ALIYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, mesajında şu ifadele yer verdi:

“Bugün onun rahmet yüklü mesajlarını idrak edemediğimiz için Müslümanlar olarak ateş çukurunun etrafında bulunuyoruz. Bizlere vadedilmiş olan ahsen-i takvim iken esfel-i safiline doğru yol alıyoruz. Ellerimizde kardeş kanı var, dillerimizde acı ağıtlar, hanelerimiz viran... Mabetlerimizin akisleri kan gölüne düşüyor bugün... Ne yazık ki bugün, insanlığın topyekun kadrini yitirerek zillete duçar olduğu günleri yaşıyoruz. ‘Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir’ ilahi sözü, yüzyıllar öncesinden insanlığı yaşatmaya çağırmışken, hala dünyanın dört bir yanında mazlum kanının aktığı, küçücük çocukların katledildiği, anaların elleri sinesinde gözyaşı döktüğü, kardeşin kardeşe gözünü kırpmadan kıydığı bir çağda yaşıyoruz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle din namına dindaş öldüren biçare dindaşları seyrettiğimiz bir zaman diliminde yaşıyoruz.”

İslam coğrafyasını bir mazlumiyet coğrafyası haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulüm, şiddet, cinayet ve tüm insanlık dışı eylemlerin mübarek zamanlara gölge düşürmemesi gerektiğine dikkat çeken Görmez, “Zira Müslüman ruhu ancak bu zamanlarda gerçek anlamda dirilebilir. Kadir gecesinin şuuruna varan her bir Müslüman, Fatiha’dan Nas’a kadar her bir ayetle yıkılan bir tarafını onarabilir. Bizler Müslümanlar olarak kitabımızın mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah’ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yeryüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslamın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Unutmayalım ki ümmetin fecrine yakınlığımız, leyle-i kadrin fecrine yakınlığımız kadardır” ifadelerini kullandı.

GÖRMEZ’DEN GAZZE ÇAĞRISI

Görmez, Kadir gecesi dolayısıyla bir kez daha vicdanı olan herkese ve alem-i İslam’a bir çağrıda bulunmak istediğini belirterek, “Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir Gecesini ihya etmeye davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor, Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekun insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

YORUMLAR 2
  • nuri yeşiltaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Irakda var. Türklerden Türkmenlere değil Gazze ye istiyor
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    ESAD MÜSLÜMAN DEĞİLDİR,. Nusayrilik ne zaman dan beri islamın içinde oldu? Neden sürekli müslümanları aldatıyorsunuz. suriye de kardeş kardeşi katlediyor değil, suriye de müslüman müslümanı katletmiyor. İmansız nusayri esad, müşrik esad müslümanları katlediyor. Nusayrilik islam dışıdır. Hz. Alinin tanrı olduğunu iddia ederler. onlar tamamen kafir müşrik bir topluluk. iran bile böyle biliyor ama menfaatleri icabı yardım ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı