Topbaş: Yerli üreticinin önünü açacağız

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay ve metro vagonu üretiminde yerli sanayiciyi destekleyecek.

Topbaş: Yerli üreticinin önünü açacağız
Topbaş: Yerli üreticinin önünü açacağız
GİRİŞ 22.07.2014 18:09 GÜNCELLEME 22.07.2014 18:09

Başkan Topbaş, “Biz vagon üretimi noktasında yerli firmaların önünü açmak için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi

İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği yerli tramvayda katkısı olan yerli sanayicilerle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Ulaşım AŞ'nin öncülüğünde üretilen yerli tramvay sayesinde bu sektörde iş yapan yerli sanayicilerin güç kazandığını belirtti.  Yerli firmaların uluslararası alanda söz sahibi olmaya başladığını belirten Avdagiç desteklerinden dolayı Başkan Topbaş’a teşekkür etti.

İBB ülke ekonomisine büyük güç veriyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Kadir Topbaş da İstanbul'da raylı sistem yatırımlarına hız verdiklerini belirterek, “Yerel seçim sürecinde raylı sistem hedeflerimizi açıkladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro yatırımı yapan dünyadaki tek belediye. Biz vagon üretimi noktasında yerli firmaların önünü açmak için elimizden gelen desteği vereceğiz ve bizimle iş yapacak olan yabancı firmalara da üretimde yerli payının yüksek tutulacağını vurgulayacağız” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında belediye başkanı seçilmesiyle İstanbul'un büyük bir atılım sürecine girdiğini, daha önce çek karnesi dahi alamayan belediyenin her alanda öncü konuma yükseldiğini vurgulayan Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak süs bitkiciliği ve çiçek üretiminin yanı sıra 3 bin tane yerli otobüs alımıyla da ülke ekonomisine büyük güç verdiklerini söyledi.

Topbaş, tramvay ve metro vagonu üretiminde de yerli firmaları desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi. “Yüzde Yüz İstanbullu” sloganıyla raylara inen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yerli tramvayı Başkan Topbaş tarafından şubat ayında tanıtılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde