Filistin için Sarıyer tek yürek

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen İsrail protestosuna binlerce vatandaş katıldı.

Filistin için Sarıyer tek yürek
Filistin için Sarıyer tek yürek
GİRİŞ 23.07.2014 01:05 GÜNCELLEME 23.07.2014 01:05

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından organize edilen eyleme katılan binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatını yürüyüş yaparak protesto etti.

Sarıyer Liseliler Parkı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki bayrak, döviz, flama, meşale ve pankartlarla Sarıyer Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

“Gazze’ye selam direnişe devam”, “Vur vur Hamas İsrail’i vur”, “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla yürüyüşünü sürdüren grup, Sarıyer Meydanı’nda yürüyüşünü bitirdi. Yürüyüş sırasında yoldan geçen sürücüler korna çalarak, evlerinde ve dükkanlarında olan vatandaşlar da bulundukları yerden Gazze’ye olan desteklerini gösterdi.

''SUSMAK DİLSİZ ŞEYTAN OLMAKTIR''

Sarıyer Meydan’da toplanan kalabalığa seslenen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Tüm Dünya İsrail’in ayırt etmeksizin Gazze’ye yaptığı saldırılara gözünü kulağını ve ağzını kapamıştır. Bu duruma en çok sesini çıkartan Türkiye olmuştur. Bu yaşanan duruma karşı susmak dilsiz şeytan olmaktır” dedi.

Ayrıca grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Kadir Cebeci, “Ortadoğu’da kardeşlerimizin arasındaki husumet en az Gazze’de ölen çocuklar kadar içimizi acıtıyor. Suriye’de eli kanlı zalim diktatörün, kendisini Müslüman olarak tanımlayan bazı topluluk ve ülkeler tarafından desteklenmesi ciddi şekilde içimizi acıtıyor. İçimizi acıtan başka bir olayda Filistin'de yaşanıyor. Filistin aynı zamanda Çanakkale demektir. İstanbul halkı çekilen bu zulme elbet dur diyecektir. Bugün burada Filistin’li kardeşlerimize destek için yapmış olduğumuz yürüyüş, yarın bu zulümlerin karşısında daha dik durmamıza neden olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından,  Gazze’deki zulmün durması için hep birlikte dualar edildi.

“Filistin’deki Katliama Sessiz Kalma, Tepkini Göster” yürüyüşüne AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, İlçe Yönetimi, Meclis Üyeleri, teşkilat mensupları ve binlerce vatandaş katıldı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı