Başsavcılık'tan operasyon açıklaması

Başsavcılık, gözaltı kararı bulunan 115 kişiden 104'ü gözaltına alındı.

Başsavcılık'tan operasyon açıklaması
Başsavcılık'tan operasyon açıklaması
GİRİŞ 23.07.2014 15:20 GÜNCELLEME 23.07.2014 15:51
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusuluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısının 104 olduğunu bildirdi.

OPERASYON DEVAM EDECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin son bilgilerin paylaşıldığı belirtildi.

Sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu yönündeki soruşturma vasıtasıyla casusluk yapıldığının tespitiyle ilgili 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama, gözaltı talimatı verildiği hatırlatılan açıklamada, şu an itibariyle 75 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, yine çok sayıda kişinin sahte kimlik ve belgelerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinlenilmesiyle ilgili İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi'nde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli yakalama, arama, gözlatı talimatı verildiği vurgulandı.

Şu an itibarıyla 29 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR 33
  • MELİH YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    tutuklamalar. bu operasyonların siyasi olması beni bir vatandaş olarak rahatsız ediyor bu kadar şaibeli olan operasyonları yapanların olayları sonuçlandırmadan bu duruma sokulmaları bana enteresan geliyor ve şüphelerim gitgide artıyor
    Cevapla
  • suat avci 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakalamaç. Düşünsenize yarın çocuklarımız hırsız polis oynarken kafası karışacak: "babacığım hırsız polisi yakalıyodu dimiii?" Yazıklar olsun delilleriyle koca bir ajan örgütünü takip eden kahramanları ajan diye nitelendirenlere...
    Cevapla
  • METİN MERT 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYIR DUA İLE. devletin memuruna (kolluk kuvvetine- amire) hoş olmayan şeyler olduğu ortada. varsa yanlış mutlaka cezası cekilir elbet. yoksa allah oyun kuranın hakkından gelecektir muhakkak.
    Cevapla
  • POLAT YİĞİT 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH A ŞÜKÜR HARAM LOKMA YEMEDİNİZ.... reza lar ,hırsızlar, hainler dışarda bayrağı indirtmeyen casusları avlayan hırsızı yakalayan yiğit oğlu yiğitler içerde.allah a şükür haram lokma yemediniz... bu millet sizinle yiğtler.bunlar da geçecek.siz dik durdukça hainler allah peygamber düşmanları korkuyor.heyhat korkmasınlae titresinler.hesabı sorulacak...
    Cevapla
  • yurt islam 9 yıl önce Şikayet Et
    EYYY boşsavcı. Eyy başsavcılık. eğer emirle suçsuz insanlara operasyon yapıyorsan, bunun bir de mahkeme-i kübrası var. hoş oradan önce burada çıkar. kenan evrenin yaşına gelmeden sana da hesap sorarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor