Zana ve Önder, Talabani'yle görüştü

Milletvekilleri Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder, Celal Talabani'yi

Zana ve Önder, Talabani'yle görüştü
Zana ve Önder, Talabani'yle görüştü
GİRİŞ 23.07.2014 18:09 GÜNCELLEME 23.07.2014 18:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etti.

Zana ve Önder, Almanya'daki tedavisinin ardından Irak'a dönen Talabani'yi Süleymaniye'deki evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın göndermiş olduğu mektubu Talabani'ye teslim etti.

Öcalan, Kürt Ulusal Kongresini hatırlattı

KYB'nin resmi sitesinde, Öcalan'ın Talabani'ye gönderdiği mektubun içeriği yayımlandı. Öcalan, mesajında şunları kaydetti:

"Biz ve komşularımız arasında yürütmüş olduğunuz diplomasi mücadelesi çok önemlidir. Bugün dört parça Kürdistan'da, Kürtler olarak kendi aramızda özgür bir geleceğe kavuşmak için çalışmalıyız. En kısa zamanda ortak stratejiler çerçevesinde Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılmasını ümit ediyorum. Sizin bana vermiş olduğunuz İbrahim Ahmet ödülü için ayrıca çok teşekkür ediyorum."

Celal Talabani, başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdikten bir gün sonra Berlin'e sevkedilmişti. Talabani, tedavisinin tamamlanmasının ardından geçen cumartesi Irak'a gelmişti. Talabani'yi, IKBY Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve diğer Kürt siyasi parti liderleri ziyaret etti. Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin de Talabani'yi ziyaret etmek istediği ileri sürüldü.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    çok ama çok önemli ziyaret . Bu ziyaret anlam ve zamanlama olarak çok önemsiyoruz.inşallah içerikten bize bir zarar çıkmaz inşallah yarabbim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması