Sporcular İsrail konutunu topa tuttu

Gazze’ye yapılan saldırıları kınamak için İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya gelen sporcular, elçilik binasını topa tuttular.

Sporcular İsrail konutunu topa tuttu
Sporcular İsrail konutunu topa tuttu
GİRİŞ 24.07.2014 09:31 GÜNCELLEME 24.07.2014 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği ile SEUDER, Gazze'ye yapılan saldırıları kınamak için İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde bir araya geldi. 

Farklı branşlardan çok sayıda sporcu, antrenör, hakem, yorumcu ve engelli sporcuların katıldığı protesto gösterisinde sporcular yanlarında getirdikleri topları İsrail Büyükelçiliği konutuna attılar.

Eylemci grup adına konuşan Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt, Uluslar arası spor camiasına seslenerek, İsrail’in tüm spor müsabakalarından men edilmesini istedi.

“ Gazze işgal altındayken, Gazze kan ağlarken, Gazze tüketilirken biz susamayız. Bu hepimizin onur sınavıdır. Bu sınavdan geçemeyen vahşetin ortağıdır” diyen Kurt, “Biz işgale, ambargoya ve katliama karşıyız. Spor camiası Gazze'ye sessiz dedirtmeyiz. Sporun rotası barış, dostluk ve kardeşliktir. İki haftadan bu yana ne dostluk ne barış ne de kardeşlikten söz etmemiz mümkün değil. Gökten ölüm yağdıkça barış, dostluk ve kardeşlik lekeleniyor. Bu lekeyi temizlemek için harekete geçmeliyiz. Gazze kan ağlıyorken evimizde oturamayız. Ayağa kalk ey insanlık! Yapabileceğimiz birşey mutlaka var. Güçlü bir dayanışma zulmü mutlaka durdurabilir. Gün Gazze için birlik olma vaktidir. Biz sustukça Gazze ağlıyor, biz sustukça haydut devlet İsrail cesaretleniyor, arsızca kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor. Artık susmayacağız! Susanları da uyaracağız” dedi.

“Uluslararası Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere dünya spor camiasına sesleniyoruz” diyen Kurt, “Katliamlar sona erene kadar İsrail'in tüm uluslararası spor faaliyetlerinden men edilmelidir. Bunun için gerekli sorumluluğu almanızı bekliyoruz. Bir bebeğin daha öldürülmesine sabrımız kalmadı. Spor camiası bu çağrımızı dikkate almalı ve kamu oyunun vicdanının sesi olmalıdır. Biz buradayız. Mazlum Filistin halkı yalnız değilsinsiniz. Sizi yalnız da bırakmayacağız” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel fikir.... çok akıllıca olmuş bence. . güzel fikir.... çok akıllıca olmuş bence.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt