Abdullah Cömert davası Balıkesir'e alındı

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin davanın Balıkesir'e alındığı bildirildi.

Abdullah Cömert davası Balıkesir'e alındı
Abdullah Cömert davası Balıkesir'e alındı
GİRİŞ 24.07.2014 16:50 GÜNCELLEME 24.07.2014 17:04

Cömert'in ailesinin avukatı Hatice Can, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararıyla Balıkesir'e alındığını belirtti.

Kararın evrensel hukuk ilkelerine aykırı olduğunu savunan Can, şunları kaydetti:

"3 Haziran 2013 günü Antakya'da polis tarafından atılan gaz fişeğiyle katledilen Abdullah Cömert'in öldürülmesine ilişkin şüpheli polis memuru aleyhine Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan dava, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 18 Temmuz tarihli kararıyla 'adil yargılama hakkı, doğal yargıç, yerindelik ve doğrudan doğruyalık ilkeleri ihlal edilerek' Antakya'dan Balıkesir'e kaçırıldı. Evrensel hukuk ilkelerine aykırı bu kararla Abdullah Cömert'in ailesi ve tüm Hatay halkının adalet arayışı engellenmeye çalışılarak aile ikinci kez cezalandırıldı."

Balıkesir'in Antakya'dan bin 300 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Can, uzak bir il seçilerek davanın takipsiz ve izleyicisiz bırakılmak istendiğini öne sürdü.

Her şeye rağmen davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Can, "Hatay kenti neden güvensiz, kim için güvensiz? Balıkesir neden daha güvenli? bu soruların yanıtı var mı? Hatay ili güvensiz kabul edildiyse bunun sorumlusu kim? Abdullah Cömert'in ailesi ekonomik, sosyal ve psikolojik yönden yıpratılmaya devam ediyor. Adalet arayışımız devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor