Kürtçeden sonra Ermenice tabela

VAN'da DBP'li (Demokratik Bölgeler Partisi) Edremit Belediyesi ilçenin girişindeki tabelaya, ilçenin ismini Ermeni alfabesiyle yazdırdı.

Kürtçeden sonra Ermenice tabela
Kürtçeden sonra Ermenice tabela
GİRİŞ 24.07.2014 17:14 GÜNCELLEME 24.07.2014 17:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

DBP'li belediyelerin 'Çok dilli yaşam' çalışmaları kapsamında, Türkçe ve Kürtçe isimlerin tabelalarda kullanılmasından sonra şimdi de Edremit Belediyesi bir ilke imza atarak tabelalar ve yön levhalarına yazıları Ermeni alfabesiyle yazdırdı. Belediye Meclis kararıyla Edremit İlçe girişine Kürtçe, Türkçe, Ermenice ve İngilizce yazılı tabelayı diktiren DBP'li Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin, amaçlarının Ermeni halkına yönelik halka empoze edilmeye çalışılan düşmanlığın kırılması olduğunu söyledi. Başkan Çetin, şöyle dedi:

"Kürt halkının tarihte beraber yaşadığı Anadolu'nun kadim halklarından biri olan Ermeni halkıyla tarihsel, kültürel, toplumsal bir birlikteliğimiz var. 1915 Ermeni tehciri öncesinde Van ve Edremit Ermeni halkının en yoğun yaşadığı yerlerdi. Van'da Kürt halkıyla Ermeni halkı asırlarca kardeşçe yaşamıştır. Bunda dolayı, bölge illerinde devlet eliyle silinmek istenen Ermeni tarihi ve kültürünün yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca Ermeni halkının anısına saygı gereği böyle bir çalışma yaptık."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • SIRADAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi ve Türkceyi iclerine sindiremiyorlar. Tabelada Türkce ikinci sirada yer aliyor. Üstelik söylenene bakin. "Van'da Kürt halkıyla Ermeni halkı asırlarca kardeşçe yaşamıştır. Bunda dolayı, bölge illerinde devlet eliyle silinmek istenen Ermeni tarihi ve kültürünün yok edilmesine izin vermeyeceğiz". Utanmadan Küstahca Türkleri hice sayiyor ve ayni küstahlikla "devlet eliyle" diyor. Bre kadin senin icindeki kin nefret o kadar ilerideki safhadaki Türk tarihini ve kütürünün yok edilmesine calisiyorsun.
    Cevapla
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    adım adım bölünme. verilen sözde demokratik haklaa bir adım daha parçalanıyoruz,sözde bende başda çözüm süreci için olumlu düşünüyordum ama görüyoruzki hakkı hak etmeyenler alınca azıtıyorlar bakalım daha neler olacak
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BİRDE BÖLÜNME YOK DENİYOR. Bunların manası ve anlamı ne peki,vatanın ne olduğu belli olmaz oldu... kürdistan mı,ermanistan mı,suriye nin bir parçası mı,afrika kıtasına mı bağlı,çinle mi ilişkisi var--- sokaklarda çinli,afrikalı satıcılar,boş arsalıklarda çadır kurmuş suriyeliler,kürtçe ve ermenistanca tabelelar. Türkiye olmaktan çıkardınız onca şehit kanı dökülerek,binbir mücadele ile kurtarılmış vatanı,içine ettiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"