Sanatçılardan sazlı sözlü protesto

Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup sanatçı İsrail'i sazlı sözlü protesto etti.

Sanatçılardan sazlı sözlü protesto
Sanatçılardan sazlı sözlü protesto
GİRİŞ 24.07.2014 21:03 GÜNCELLEME 24.07.2014 21:03

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup üyeleri, “Sazımızla Sözümüzle Haykırıyoruz, Katil İsrail Gazze'den Defol", “Türkiye'nin Sanatçıları Filistinli Kardeşlerinin Yanındadır" yazılı pankart ve döviz açtı. Filistin ve Türk bayraklarının açıldığı eylemde renkli görüntüler vardı.

Karadenizli sanatçılar eyleme "tulum" çalarak destek verirken, aşıklar da Filistin konulu atışmalar yaptı. Türkülerin ve şiirlerin okunmasının ardından basın açıklamasına geçildi.

Sanatçı Recep Ergül, yaptığı açıklamada, “Bizler, bu ülkenin sanatçıları ve halkı olarak, İsrail'in Gazze'de, Batı Şeria'da ve bütün Filistin kentlerinde savunmasız insanlara karşı gerçekleştirdiği katliamların 1 numaralı destekçisi ABD ve sessiz kalarak İsrail'e el altından destek veren bütün Arap ülkelerini, yani bu katliamın ortaklarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler, bu ülkenin sanatçıları ve halkı olarak, yaklaşık yarım asırdan beri bütün insanlığın gözü önünde tezahür eden bu soykırımın derhal durdurulmasını, özgür, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını, İsrail devletini geçmişten bugüne kadar yönetmiş olan bütün isimlerin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanmasını, bu katliamlara ve bütün mazlumların katliamlarına sessiz kalan Birleşmiş Milletler isimli işlevsiz ve zalimlerin işbirlikçisi kuruluşun kapatılmasını talep ediyoruz" dedi.
Grup, protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular