Bayram tatili trafiği çilesi!

5 günlük bayram tatili için yollara düşen vatandaşlar, uzun araç kuyruklarına sabah saatlerinden itibaren yakalandı.

Bayram tatili trafiği çilesi!
Bayram tatili trafiği çilesi!
GİRİŞ 25.07.2014 13:00 GÜNCELLEME 25.07.2014 13:00

Ramazan Bayramını İstanbul dışında geçirmek isteyenler bu sabah saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişi ile Gebze Eskihisar Feribot iskelesinde sabah  birkaç saatlik yoğunluk yaşanmasına rağmen ilerleyen saatlerde trafik normale döndü. Ancak asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayacağı belirtilirken, bu beklenti ile bir dizi önlemler alındı. Birçok  bayram öncesi olduğu gibi, tatillerini İstanbul dışında geçirenler araya Cumartesi ve Pazar girince bunu da değerlendirerek genellikle Cuma günü akşamından yola çıkıyor. Bayram trafiği yoğunluğunun bu akşam saatlerinde başlayabileceği dikkate alınarak bugünden TEM ve D-100 Karayolu'nda tüm bakım ve onarım çalışmaları durduruldu.

Olası  kazalarda anında müdehale edilip yolun hemen ulaşıma açılabilmesi için TEM Otoyolu'nun  Kocaeli geçişinde her 5 kilometrede bir trafik ekibi bulunduruluyor. 
Trafikte sabah çok erken saatlerde Çamlıca gişelerinden İzmit istikametine kısa süreli bir yoğunluk görüldü. Bu araçlardan Yalova ve Bursa istikametine gidecek olanların bir bölümü TEM'in Bayramoğlu gişelerinden çıkarak Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesine yöneldi. İDO ve diğer şirkete ait feribotlarla Yalova Topcçular'a geçti. Ancak bu yoğunluk yaklaşık bir saat sonra sonra erdi. 

BU NOKTALARA DİKKAT

İstanbul'dan yola çıkan araç sürücülerinin TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası,  Tüneller ve Hereke geçişi, Mağaraburnu Virajı'nda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kazaların daha sıklıkla görüldüğü bu noktalarda sürücülerin aşırı hız yapmaktan kaçınmaları ve sollama yapmamaları öneriliyor. 

BOLU TEM OTOYOLU'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Ramazan bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek için  yola çıkan tatilciler  Tem Otoyolu Gerede gişeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.  Maddi hasarlı kazalar nedeniyle otoyolda  ulaşım güçlükle sağlanırken, yoğunluğun  hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir