Yüksek Hızlı Tren Pendik istasyonunda

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu Hızlı Treni ilk seferini yaptığı Pendik'e geldi.

Yüksek Hızlı Tren Pendik istasyonunda
Yüksek Hızlı Tren Pendik istasyonunda
GİRİŞ 25.07.2014 18:50 GÜNCELLEME 25.07.2014 19:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren'in Kocaeli'nde durması üzerine açılış töreni gecikti. Saat 18.30'da başlaması planlanan açılış töreni için Pendik'te toplanan vatandaşlar Yüksek Hızlı Tren 19.10'da karşıladı. 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren (YHT), arızanın giderilmesinin ardından İstanbul’a doğru yola çıktı. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Elektrik taşıyan tel bağlantıları koptu. Dolayısıyla tren durdu” dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın da içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren, seyir teli (katener) koptuğu için Kocaeli girişinde arıza yapmıştı.  Yaklaşık 15 dakika süren çalışmaların ardından arızanın giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren, İstanbul’a doğru yola çıktı. Yüksek Hızlı Tren, Pendik İstasyonu'na 19.10'da ulaştı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile saat 19.10'da İstanbul'a geldi.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da İstanbul'a geldi.

YHT hattı boyunca Erdoğan ve beraberindekilere, kobra, skorsky ve ambulans helikopterlerle eşlik edildi.

Erdoğan, Pendik'teki açılış töreninin öncesinde Eskişehir ve Bilecik'teki törenlere katılmıştı.

ESKİŞEHİR'DE BÜYÜK COŞKU 

Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) İstanbul hattının açılışı münasebetiyle Eskişehir’de düzenlenen törende, 7’den 70’e herkes Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerini gösterdi. 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, YHT ile Ankara’dan hareket ederek 12.45 sularında Eskişehir’e geldi. Burada Tülomsaş Fabrikası içindeki camide Cuma Namazı’nı kılan Erdoğan, daha sonra Eskişehir Tren Garı önünde İstanbul hattının açılışı münasebetiyle düzenlenen törene katıldı.

Tören öncesi alanı dolduran 7’den 70’e çevre illerden gelen vatandaşlar ve Eskişehirliler, dört gözle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’a olan sevgilerini İHA’ya anlatanlardan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden gelen 60 yaşındaki Hüsniye Erenoğlu, “Tayyip dünyanın tadı, tuzu. Öl dese ölürüm” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi cennete çevirdiğini ifade eden Erenoğlu, “Türkiye cennet oldu cennet. Tayyip’i Allah başımızdan eksik etmesin. Ben Tayyip Erdoğan’ı görmeye, konuşmaya Emirdağ’dan geldim. Şuanda yakınına varamıyorum. Görüşmek için Ankara’ya gideceğim. Hızlı trenlerimiz, duble yollarımız, hastanelerimiz olsun Tayyip Erdoğan Türkiye’yi cennet etti” diye konuştu.

“TAYYİP GİBİ HİÇ YÜZÜ NURLU, ALLAH DİYEREK, BİSMİLLAH DİYEREK İŞE BAŞLAYAN YOK”

Erenoğlu, muhalefet partilerinin genel başkanlarını da eleştirerek, şöyle devam etti:
“Meymenetsiz Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli de benim gibi bunamış, aklı kalmamış. Onlardan başkan olsa ne iş yapar, neye yarar. Tayyip gibi hiç yüzü nurlu, Allah diyerek, Bismillah diyerek işe başlayan yok. Dünyanın tadı tuzu Tayyip. Öl dese ölürüm”

“TEK EMELİM 2,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU ERDOĞAN İLE TANIŞTIRMAK”

Erdoğan’ın hemşehrisi Rizeli Gül Küçük ise, tek emelinin 2,5 yaşındaki çocuğunu Başbakan Erdoğan ile tanıştırmak olduğunu kaydetti. Küçük, “Benim bu dünyada tek emelim Başbakanla birebir çocuğumu görüştürmektir. İnşallah Allah nasip eder. İnşallah bunu izler ve görüşmeyi kabul eder. Çünkü benim çocuğum onun aşığı” şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 3
  • hüsoline 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Lideri(R.T.E). Evet ! düne kadar hayallerinin bile ulaşamayacağı hizmeti gören bazı kesim. yine klavyede ahkam kesecek, sokağa cıkacak ,ben çok bilirim kültürü yapacak ,ama halk onları sandığa gömecek.her zamanki gibi... boş konuşmaya devam edecekler .
    Cevapla
  • ATALAY 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. YHT,eski hükumetlerin hayali bile değildi.ülkenin gelişmişliği raylı sitemlerin modern güvenli ,hızlı,ve yaygın oluşuyla direkt ilgilidir.Ankara-ıstanbul arası mesafe eskiye göre 1/4 orana inmiştir.bu hizmete karşı olmak pkk lı olmak demektir.Yani ülkeye ihanet etmek,vatandaşa refahı çok görmektir.YHT,hız yanında konfor,çevrecilik,dışa bağımlılık konularındada olumlu bir gelişmedir.yolcular keyifle yolculuk yaparken,yolcu sahipleri rahat uyurken,demiryolu görevleri uyumadan üstün bir gayretle emniyetli demiryolu trafiğini temin etmektedir..İleride YHT ler yaygınlaştığında trafik kazaları enaza inecektir.Eğitin sanayii turizm vb sahalarda ülke kalkınmasına oldukca olumlu katkısı olacak olan YHT ler hayırlı olsun.Demiryolcular bve hükumte herkesin nbir teşekkür borcu vardır.
    Cevapla
  • serdar sever 9 yıl önce Şikayet Et
    onurlular. Kesin parelelciler yht yi bozdu diyecekler başka maduriyet segileyecekler herhalde. İçerdeki polisler ayarlamışlardır ellerindeki onurlu kelepçeleri ile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün