Bodrum'a bir günde 47 uçak indi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde trafik, bayram tatilini geçirmek üzere ilçeye akın eden binlerce tatilciler nedeniyle durma noktasına geldi.

Bodrum'a bir günde 47 uçak indi
Bodrum'a bir günde 47 uçak indi
GİRİŞ 25.07.2014 18:55 GÜNCELLEME 25.07.2014 18:55

Milas-Bodrum Havaalanı'na 47 uçakla 10 bin kişinin geldiği açıklandı. Esnaf ve turizmciler durgun başlayan sezon sonrası doluluk oranlarındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a bayram öncesi vatandaşlar akın etmeye başladı. Bayram tatilini geçirmek üzere İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar, bugünden itibaren ilçeye gelmeye başladı. Milas- Bodrum Havaalanı'na bugün 47 uçakta yaklaşık 10 bin yerli turist, taşındı. THY, bugünden itibaren bayram süresince tam 49 ek sefer koydu. Özel hava şirketlerin de hem sefer sayısını hem de kapasitesi fazla olan dev uçaklarını Bodrum hattına yönlendirdiği öğrenildi. THY Bodrum Şubesi yetkilileri geçtiğimiz bayrama oranla bu bayramda yüzde 20 oranında daha fazla yolcu taşınacağını belirtti.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Uçakların ilçeye gelmesiyle birlikte öğlenden itibaren ilçe girişindeki Emin Anter Bulvarı, Cevat Şakir Caddesi, Atatürk Caddesi ve Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde trafik durma noktasına geldi. Yavaş ilerleyen Bodrum yolları İstanbul trafiğini aratmadı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmasıyla ulaşım hızlandı.

TATİLCİLERE UYARI

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin Başkanı turizmci Galip Gür, "Bodrum 2 aydır beklenen patlamayı bayram öncesi yaptı. Dünya Kupası, siyasetteki iç dinamizm, bölgemizdeki olaylar sezon başında bir durgunluk yaşanmasına neden olmuştu. Ancak iç turizmde okulların kapanmasıyla bayramı bekleyen tatilciler, iç turizmde aşırı hareketlenme olmasına neden oldu. Tatilcinin bayram tercihi yine Bodrum oldu. Bayram içerisinde Bodrum'a gelecek konuklarımızın sıkıntı yaşamamaları için mutlaka konaklayacakları tesis ile irtibat halinde olmalarında büyük yarar var" dedi.

ESNAF YOĞUNLUKTAN MUTLU

Esnaf ve turizmciler durgun başlayan sezon sonrası doluluk oranlarındaki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bodrum Avea Teknoshop Yöneticisi Veli Ermiş, "Yıllardır Bodrum'da ticaret yapıyoruz. İlk kez bir bayram öncesi böyle bir büyük hareketlilik yaşıyoruz. Bazıları için sıkıntı olabilecek kalabalık umudunu Temmuz ve bayram sonrasına bırakan esnaf için moral patlaması yaptı. Bayram için yerli turistler en az yabancı turistler kadar harcama yapıyor. Esnafın yüzünü yine yerli turist güldürecek" dedi.

Bodrum'a gelen tatilciler plajları doldururken bayram süresince ilçede hava sıcaklığının 37-42, deniz suyu sıcaklığının da 18-20 derece arasında olacağının tahmin edildiği belirtildi. İlçede havanın güneşli ve güzel olacağı vurgulandı.

Günübirlik tur teknelerinin yüzde 90'ının bayram rezervasyonunu tamamladığı öğrenildi. Bodrum-Datça, Bodrum- İstanköy (Kos) arasında ek feribot seferlerinin konu

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı