Polislerin avukatından 'sorgu' açıklaması

Gözaltına alınan polis ailelerinin beklediği o açıklama avukattan geldi.

Polislerin avukatından 'sorgu' açıklaması
Polislerin avukatından 'sorgu' açıklaması
GİRİŞ 27.07.2014 09:54 GÜNCELLEME 27.07.2014 09:54

Paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltına alınan polislerden 49’u hakkında mahkeme tarafından henüz bir karar alınmadı. Gözaltındaki polislerin avukatı Ömer Turanlı Pazar 10. 00’a kadar tahliye ve tutuklama kararının açıklanmayacağını söyledi.

Çağlayan Adliye’si önünde gözaltındaki polislerin ailelerin beklemesi gece saatlerinde beklemesi devam etti. Gözaltındaki polislerin durumları hakkında açıklama yapan Avukat Ömer Turanlı: “Şuan itibariyle 49 kişi, geldi ve 49 kişi sorgudalar sorguları alınacak. Yalnız 49 kişiden sorgusu tamamlanan hiç kimse yok. Bilal Gümüşdağlı, Ensar Doğan, Âdem Demir, Serdar Bayraktar. Bu 4 kişinin sorguları tamamlanacak 1- 2 saat içerisinde biter sorguları. Bu sorgular bittikten donra mahkeme ara verecek. 09.30 -10. 00 gibi tekrar diğer kalan 45 kişinin sorgusu başlayacak. Yarın gün boyu sorgular devam edecek. Öyle zannediyorum ki bayramın ilk günüde sorgular olacak. Bu mevzu pazartesi, Salı günü nihayetine erecek. Şu an itibariyle mevcut durum bu. Tahliye vesaire söz konusu yoktur. Bu 4 kişi bittikten sonra hâkim bey istirahata çekilecek” dedi.

Ailelere seslendiğini söyleyen Turanlı: “Burada ailelere sesleniyorum. Bu periyota göre programlarını yapsınlar. Burada bekleyip’de işte tahliye kararı mı çıkacak ne olacak gibi bir ümide kapılmasınlar. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmayacak. Çünkü mahkemenin kanaati şu, bütün 49 kişini ifadesi alındıktan sonra çünkü mahkeme dosyaların tamamını inceleyecek. Mahkeme bu 49 kişiyle alakalı bir karar verecek. Bu karar 49 kişinin tahliyesi de olur. Ümit ediyoruz öyle olur. Tutuklamalarda olabilir” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Yurt Atayün ile ilgili çıkan haberlere yönelik sorulan soruya ilişkin Turanlı: “Bunu ben duymamış olayım. Yurt Müdür böyle bit şey duysa kalp krizinden ölür. Yurt Müdür’e yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük alçaklık Yurt Müdür böyle bir adam değil” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!