80 STK’dan 'Erdoğan'a destek açıklaması

Elazığ’da bulunan STK’lardan 80’i bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

80 STK’dan 'Erdoğan'a destek açıklaması
80 STK’dan 'Erdoğan'a destek açıklaması
GİRİŞ 27.07.2014 12:07 GÜNCELLEME 27.07.2014 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bir araya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı almasının ardından deklarasyon yayınladı.

STK Platformu dönem sözcüsü Prof.Dr. Memet Şekerci, yaptığı açıklamada, “Millet olarak, ilk kez doğrudan kendi irademizle cumhurbaşkanı seçeceğimiz ve siyasal tarihin akışına da etki edecek bir süreci yaşıyoruz. İnşa ve ihyası için mücadele ettiğimiz medeniyet değerlerimiz, yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar, medeniyet havzamızda yaşananlar, 12. cumhurbaşkanlığı seçim sürecine büyük anlam ve sonuçlar yüklememizi zorunlu hale getiriyor” dedi.

YARDIMA KOŞAN BİR TÜRKİYE VAR

Türkiye, sadece milletimiz için değil medeniyet havzamızdaki bütün ülke ve toplumlar için yeni ufuk, umutların öznesi olmak durumunda olduğunu belirten Şekerci, ”Artık, Türkiye herhangi bir ülke değildir. Artık, Türkiye başka coğrafyaların yaralarını saran, mazlumlarına kol kanat geren, zulme ve zalime karşı sessiz kalmayan proaktif diplomasiyi esas alan vizyoner bir ülkedir. Hak ve özgürlüklerin esas, yasakların istisna olduğu bir Türkiye var artık. Mısır’ın, Filistin’in, Doğu Türkistan’ın, Kuzey Irak’taki Türkmenlerin, Çeçenistan’ın, Kırım’ın, Suriye’nin, Arakan’ın ve Somali’nin yardımına koşan bir Türkiye var.Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasını, mevcut siyasi iradenin millet egemenliğine ve milletin takdirine bağlılığının göstergesi olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    El'aziz milliyetçi bir ilimizdir ! MHP demek istemiyorum biline !. Diyarbekir halkıda öylerdir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje