ABD'deki Türklerden Gazze'ye destek

“Filistin’de bir millet dünyanın gözleri önünde yok edilmeye çalışılıyor”

ABD'deki Türklerden Gazze'ye destek
ABD'deki Türklerden Gazze'ye destek
GİRİŞ 27.07.2014 12:58 GÜNCELLEME 27.07.2014 12:58

Her Şey Türkiye İçin Platformu öncülüğünde bir araya gelen 20’den fazla Türk derneği ve platform, New York’un Times Meydanı’ndaki Sheraton Hotel’de ortak bir basın açıklaması tertipleyerek Gazze’ye saldırılarından dolayı İsrail’i kınadı.

Kanada dahil olmak üzere Kuzey Amerika’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve birlikte hareket etme kararı alan 20’yi aşkın sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Türk dış politikası, Filistin, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan, Burma ve Mısır’da Türk ve Müslümanların maruz kaldıkları zulümlere ve bu çerçevede Türkiye’nin tarih vizyonu üzerinde açıklamalar yaptı.

Açıklamada “Bugün, dünyanın gözü önünde, bir millet, çocuk, kadın, yaşlı demeden, orantısız güç kullanılarak yok edilmeye çalışılıyor. Filistinde, sadece son bir haftada 200’den fazlasını çocukların oluşturduğu 1000’e yakın savunmasız insan katledildi. Yüzyılımızın insani değerlerine yakışmayan bu katliam karşısında dünyanın sessizliğe bürünmesi,  bunun da ötesinde, bir çok batı ülkesinin haksız  ve güçlünün yanında yer alması, batının şimdiye kadar sahip olduğunu iddia ettiği değerleri de yeniden sorgulatmaktadır.Türkiye bu zülme, bütün dünyayı karşısına alma pahasına dur diyebilen örnek bir ülkedir. Gururla söyleyebiliriz ki, Türk Milleti, tarihi boyunca, çıkar gözetmeksizin her zaman mazlumun yanında saf tutmuştur.” denildi.

KAYNAK: TURKİSHNY.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor