YHT seferleri sevindirdi

İstanbul arasında hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) ilgi yoğun oluyor.

YHT seferleri sevindirdi
YHT seferleri sevindirdi
GİRİŞ 27.07.2014 18:20 GÜNCELLEME 27.07.2014 18:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul arasında hizmete açılan Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) ilgi yoğun oluyor. Bir hafta boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak olan YHT, Eskişehirliler'i de sevindirdi. Eskişehir Gar Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'dan Eskişehir'e 2 saat 20 dakikada gelmesi gereken YHT'lerin yarım saat gecikmeyle geldiğini söyledi.

İstanbul Pendik'ten Ankara'ya hareket eden YHT'ne binen yolcular yaklaşık 3 saatte Eskişehir Garı'na geldi. Garda inen yolcular, YHT seferlerinin başlamasına sevindiklerini söyledi. İstanbul'dan Eskişehir'e gelen ve Eskişehir'den Konya'ya gidecek olan YHT'ye bineceğini söyleyen Nuri Özkan, "Yolculuğumuz gayet güzel bir şekilde geçti. 10.40 trenine bindik. Belirli bir süre yavaş geldi ama yoluna ulaştıktan sonra 250'yi yakaladığını gördük. Eskişehir'den Konya'ya oradan da Karaman'a tatilimize gideceğiz" diye konuştu.
Bazı yolcular da özellikle Bilecik yakınlarında YHT'nin çok yavaşladığını, hızının 35 kilometreye kadar düştüğünü ancak bazı yerlerde ise 250 kilometreden fazla hız yaptığını söyledi.

Eskişehir Gar Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'dan Eskişehir'e 2 saat 20 dakika civarında gelmesi gereken YHT'lerin yarım saat gecikmeyle geldiğini belirtti. Bir yetkili, "Bilecik yakınlarında köprü ve tünelin olduğu bölgede trenler hızını düşürüyor. Çünkü bu bölgede geçici olarak bir by-pass hat oluşturulmuştu. Trenler buradan geçerken yavaşlıyor. Buranın yanında Yüksek Hızlı Tren hattının yapım çalışmaları sürüyor. Eskişehir-Ankara arasındaki hatta ise herhangi bir gecikme ve sorun söz konusu değil. Bilecik'teki hattın çalışmaları da tamamlandığında gecikmeler ortadan kalkacak" dedi.
 

YORUMLAR 2
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    bu uzun adam bizi böyle kandırıyor demek.. yahu bu adam da, hızlı tren yapıp, köpru,havaalanı yapıp,kanal istanbul, izmir oto yolu yapıp yapıp, milleti kandırıp oy topluyor. yetmiyor, nukleer santral,atak helikopteri,insansız uçak yapıp, kendi roketini yapıp, kendi gemini imal edip bu saftirik halkı kandırıp oy alıor. BİZ DE BUNLARI YAPIYOR DİYE AFERİN,ALLAH RAZI OLSUN DEYİP OY VERİYORUZ 12 YILDIR. yahu biz mi aptalız,safız bu kadar mı bu yaptığı eserlere kanıyoruz.adam pes etmiyor,yeni yeni işler icad edip, gene bizi kandırıyor. endi otomobilin,kendi uçak gemin,kendi uydun falan.. biz böyle şeylere kanacak kadar safmıyız yahu..bu uzun adam bizi sihirle efsunladı mı yoksa..bakın hızlı trende yer yok,köpruler ,duble yollar trafige yetmiyor, o duble yolu şeddelisini yapacağım diyor.YETER ARTIK DURDURUN BU ADAMI.. YOKSA, WEAHSİBATILICO DURDURUN BU DUNYAYI DİYECEK SONRA..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke hepsi sevineydi, malesef CHP+ MHP Solcular marjinal guruplar sevinmedi !. farkındaysanız CHP+MHP diye yazıyorum, bunları birbirinden ayırmak kolay olmayacak artık ! MHPnin bu sevgisi 1999 üçlü koalisyona solcularla beraber ortak olamsıyla başladı, kara sevda desekte olur !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...