AFAD Irak'a insani yardımı sürdürüyor

AFAD, Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için yardımlarına devam ediyor.

AFAD Irak'a insani yardımı sürdürüyor
AFAD Irak'a insani yardımı sürdürüyor
GİRİŞ 27.07.2014 19:05 GÜNCELLEME 27.07.2014 19:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında kurduğu yardım çadırından yardımlarına devam ediyor.

AFAD Habur Sınır Kapısı İnsani Yardım Merkez Koordinatörü Abdulhamit Gündüz, yaptığı açıklamada, kurulan mobil koordinasyon merkezinde 4 depo çadırı, tam donanımlı yardım tırı ve 6 personelle 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirtti.

Irak'taki Türk Başkonsolosluğu ile sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Gündüz, "7 Temmuz'dan bu yana  yardım araçlarının Habur Sınır Kapısı’ndanIrak bölgesine geçiş yapmalarında yardımcı oluyoruz" dedi.

Şuana kadar insani yardım malzemelerinin bulunduğu 18 tırın geçişine yardımcı olduklarını kaydeden Gündüz, şöyle konuştu:

"Gelen her bir yardım aracında yaklaşık bin 100’e yakın yardım kolisi bulunmaktadır. Yardım tırlarından bazılarının Irak'a geçiş yapmaları sırasında, çıkan bazı evrak eksikliklerinden dolayı, yardım kolilerini, eksiklikler giderilene kadar, donanımlı mobil aracımızın yanında depo olarak kurmuş olduğumuz çadırlarda en fazla 2 gün beklettikten sonra tekrar yüklemesini yapıp Irak'a geçmesine yardım ediyoruz."

Gündüz, Türkiye'den Irak'a gönderilen yardım malzemeleri arasında, gıda kolileri, temizlik seti, ilaç, tıbbi malzeme, yatak ve battaniyenin yer aldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür. Allah yar ve yardımcınız olsun abiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler