Gül, minibüsçü ve taksicilerle bayramlaştı

Tarabya Taksi Durağı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, taksicilerle bayramlaşarak sohbet etti

GİRİŞ 28.07.2014 12:01 GÜNCELLEME 28.07.2014 15:36

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Taksi Durağı'nı ziyaret ederek taksicilerle bayramlaştı.

Sultanahmet Camisi'nde Ramazan Bayramı namazını kılan Gül, daha sonra Tarabya Köşkü'ne giderken kendisini Tarabya Yokuşu'nda bekleyen minibüsçü ve taksicilerin tek tek bayramını kutladı.

Gül, bir minibüsçünün ikram ettiği bayram çikolatasını alarak cebine koydu. Taksicilerin teklifi üzerine Tarabya Taksi Durağı'na geçen Gül, burada taksicilerle sohbet etti.

Taksi durağının yolunun üstü olduğunu ve geçerken selamlaştıklarını belirten Gül, taksicilere "Nasılsınız? İyi misiniz? İşleriniz nasıl?" diye sordu. Taksiciler de "Şükürler olsun. Allah bugünlerimizi aratmasın. Hamdolsun" dedi.

Taksicilerle çay içti, sohbet etti

Kendisine ikram edilen çayı içen Gül, çay servisi yapan taksicinin Rizeli olduğunu öğrenmesi üzerine, "Hem çayı yetiştiriyorsunuz, üretiyorsunuz hem de ikram ediyorsunuz. Taksi duraklarının çayları iyi olur. Kamyoncuların da yemekleri iyi olur. Yemek yerseniz kamyoncuların durduğu yerlerde duracaksınız. Çok cefakar, zor iş. Devamlı yoldalar" diye konuştu.

Bir taksici de bir süre önce açılan "Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçıları Fotoğraf Sergisi"ni gezdiğini ve beğendiğini söyledi.

Durağa gelen Tarabya Camisi imamı Murat Ergin ile de bayramlaşan Gül, "Subayları üniformadan çıkartırlar imamları da cübbelerinden çıkartırlar" diye espri yaptı.

"Bayram namazı nasıldı?" diye sorduğu Ergin'den "Bayağı kalabalıktı. Güzel oldu. Şimdi de annemle bayramlaşmaya geçiyorum" yanıtını alan Gül, "Ben de Sultanahmet'e gittim. Çok çok kalabalıktı" dedi.

Köşkte çocuklarla bayramlaşma

Taksicilerle fotoğraf çektiren Gül, ardından yakındaki bir çiçekçi ve otobüs durağındaki vatandaşlarla da bayramlaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Tarabya Köşkü'ne geçti.

Köşk girişinde bekleyen çocuklar, Gül'ün içeriye girmesinin ardından köşke alındı. Gül, bayramlaştığı çocuklara çikolata ikram etti ve bayram harçlığı verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”