Edirnekapı Şehitliği’nde buruk bayram

Edirnekapı Şehitliği, Ramazan Bayramı’nda, şehit olan yakınlarını ziyaret etmek için gelenlerle doldu.

Edirnekapı Şehitliği’nde buruk bayram
Edirnekapı Şehitliği’nde buruk bayram
GİRİŞ 28.07.2014 13:32 GÜNCELLEME 28.07.2014 13:32

Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı giren şehit yakınları, gözyaşları içinde çocuklarının mezarını temizleyerek çiçekler bıraktı.

Şehit aileleri bu yıl da Ramazan Bayramı’nı buruk karşıladı. Sabahın erken saatlerinde Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı girmenin hüznünü yaşadı. Yakınlarının mezarı üzerindeki çiçekleri sulayıp mezarlara çiçek bırakan aileler, gözyaşları içinde Kur’an- ı Kerim okuyarak dua etti. Büyük, küçük herkesin gözyaşı döktüğü mezarlıkta, anne ve babalar, gözyaşları içinde mezarlardaki çiçekleri değiştirdi.

“BURASI EVİMİZ GİBİ”

Ailecek buruk bir bayram geçirdiklerini belirten bir şehit yakını, “Bayram diyemeyiz ama bugün de bayramını kutlamak için geldik. Burası evimiz gibi. Hiç gitmek istemiyorum. Hep burada kalmak istiyorum. Bütün şehit yakınlarının bayramını kutlamak istiyorum, buruk ama olsun” dedi.

Bir şehit babası ise, “7 yıl oldu şehit olalı. Her zaman geliyoruz. Gönlü bizdedir. Onu unutamayız. Allah herkese sabır versin” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı