Karadağ'da 500 aileye Ramazan erzak yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca Karadağ’da yaşayan 500 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan erzak paketi dağıtımı yapıldı.

Karadağ'da 500 aileye Ramazan erzak yardımı
Karadağ'da 500 aileye Ramazan erzak yardımı
GİRİŞ 29.07.2014 10:58 GÜNCELLEME 29.07.2014 10:58

TİKA, Karadağ’da birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Karadağ’da başarılı projelere imza atan TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan erzak paketleri Rojaye, Plevle, Podgoritsa ve Ulçin şehirlerinde yaşayan 500 muhtaç aileye teslim edildi.

Paylaşma ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan TİKA, hazırlanan erzak kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti. Karadağ’ın Rojaye şehrinde yapılan ilk günkü dağıtımlara, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Rojaye İslam Birliği Başkanı Ernad Ramoviç ve Rojaye Belediyesi Meclis Başkanı Huseyin Kurtagiç de katıldı. Sözkonusu dağıtım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelelerin evleri de bizzat ziyaret edildi.

Dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, bu yıl da Ramazan ayında Karadağ’da yaşayan müslümanlarla iftarlarda sık sık biraraya geldiklerini belirterek, tüm bölge halkına ulaşmak, ihtiyaç sahibi olan aileleri evlerinde ziyaret etmek ve onların iftar sofralarına bir katkı sağlamak amacıyla bu yıl muhtaç ailelere erzak yardımı yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Rojaye, Plevle, Podgoritsa ve Ulçin’deki İslam Birlikleri ile beraber belirledikleri ailelere kuru gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan erzak paketlerinin dağıtımını sağladıklarını belirten TİKA Podgoritsa Koordinatör Yazıcı, son yıllarda ülkede yaşanan mali krizin özellikle orta ve alt gelir sınıfına mensup aileleri daha fazla etkilediğini kaydetti. TİKA Podgoritsa Koordinatör Yazıcı, TİKA’nın her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek açıklamasını tamamladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi